Díjnet telefonszám – hogyan érhetjük el a szolgáltatót?

hirdetes

Az egyre növekvő népszerűségű Díjnet telefonszám tekintetében nagyon eltérő elveket vall, mint szinte bármelyik másik szolgáltató. Ha szeretnénk felvenni a kapcsolatot a Díjbeszedő Holding Zrt. munkatársaival, akkor a hivatalos díjnet weboldalon hiába keressük a telefonszámot. Sokan azt feltételezik, egyébként tévesen, hogy a díjnet nem ad meg telefonszámot és csupán online elérhető szolgáltató.

Azonban amikor elkezdünk keresgélni az interneten, olyan információkba botlunk, melyek szerint a díjbeszedő Holding Zrt. weboldalán majd találhatunk telefonszámot. Valóban, ott több telefonszámot is megtalálunk, azonban ezek a telefonszámok nem maximálisan a Díjnet ügyfelei számára vannak megadva. Ott találunk ügyfélszolgálati számot.

Díjnet

Miért nincs Díjnet telefonszám?

Van Díjnet telefonszám. A díjnet weboldalán valóban nem találunk telefonos elérhetőséget. A „Kapcsolat” aloldalon a közösségi médiás elérhetőségüket találjuk még meg az [email protected] e-mail cím mellett. A weboldal GYIK részében a következő információkat kapjuk:

„Hova fordulhatok segítségért, ha valamilyen problémám van a Díjnet rendszerrel kapcsolatban?

A Díjnet rendszerrel kapcsolatos bármely problémáját a Díjnet ügyfélszolgálatán jelezheti.

Munkatársainkkal a Díjnet felületéről kezdeményezett e-mailben veheti fel a kapcsolatot.”

Azonban a Díjbeszedő Holding Zrt. weboldalán (www.bdrt.hu) megtaláljuk a telefonszámot, amelyen a Díjnet ügyfelei felvehetik a kapcsolatot a szolgáltatóval. Még egy kis segítséget is kapunk ahhoz, hogy mely időszakban érdemes telefonálnunk, hogy a lehető legkevesebb várakozási időre kellejen számítanunk.

A díjnet, azaz díjbeszedő Holding Zrt. hétfőtől péntekig hívható a 06 1/ 414 5000-es telefonszámon. Ezen a számon egy automata menü fogad, így az ügyintézés rendkívül egyszerűvé válik. Bizonyos ügyekhez elegendő a menü, de természetesen ügyfélszolgálatoshoz is kapcsoltathatjuk magunkat.

A Díjnet telefonszám hétfőn 8:00-tól 20:00-ig hívható, kedden, szerdán és csütörtökön 8:00-tól 17:00-ig, pénteken pedig rövidített hívásfogadással működik, 8:00-tól csupán 15:00-ig kaphatunk segítséget.
A legleterheltebb hátfőn 8:00 és 9:00, valamint 18:00 és 19:00 között a vonal, de még a péntek kora reggeli órák is eléggé sűrűek. Amennyiben szeretnénk a legkevésbé leterhelt időszakban indítani hívásunkat, azaz a lehető legkevesebbet várakozni, a keddi délutánt érdemes választanunk.

Az automata menüben könnyű eligazodni, a következő elemeket tartalmazza:

  • 0-ás gomb – panaszbejelentés
  • 1-es gomb – mellékvízmérők mérőállásainak bejelentése
  • 2-es gomb – mellékvízmérők számlázott fogyasztás részértékének módosítása
  • 3-as gomb – számlázással kapcsolatos ügyek
  • 4-es gomb – Díjnet, elektronikus számlabemutatás
  • 5-ös gomb új (fizetőazonosítóval még nem rendelkező) ügyfelek

Jól láthatjuk, hogy a díjbeszedő Holding Zrt. 06 1/ 414 5000-es telefonszáma tehát magának a Díjnetnek is a száma egyben. Az automata menü 4-es gombja szolgál a Díjnet előfizetők számlabemutatással kapcsolatos ügyeinek intézésére.

Mi is a Díjnet?

A Díjnet rendszere lehetővé teszi, hogy a számlabefizetéseinket egyhelyen intézzük, megkönnyíti a számláink rendszerezését, megtekintését és nagyban segíti mobilitásunkat, hiszen a szolgáltatás már mobil applikációról is elérhet. Tulajdonképpen a Díjnet egy elektronikus számlabemutatási szolgáltatás. Nem minden számlánkat van lehetőségünk ezen keresztül megnézni és kiegyenlíteni, de ma már egyre több szolgáltató csatlakozott a Díjnethez így a főbb, általános számlák szinte mindegyike intézhető ezen keresztül.

Share Button