Egerszalóki hőforrás különleges élménye

hirdetes
Egerszalóki hőforrás különleges élménye
Kérjük értékelje az olvasottakat!

Ha Egerszalók, akkor hőforrás. Ha igazán gyönyörű, látványos helyen szeretné kipihenni fáradalmait, esetleges nem fertőző betegségeit, akkor mindenképpen érdemes elmennie Egerszalókra.

 

A domb oldalán csordogáló víz az idő múlásával egy Európában egyedülálló mészkőlerakódás létezését segítette elő. Ehhez a látványossághoz sétaút vezet, de a fürdő medencéjéből is tud benne gyönyörködni.

Miért olyan csodás az Egerszalóki víz?

A gyógyvíz nem olyan régen került a felszínre, véletlenül. Kőolaj lelőhely reményében kutat fúrtak, azonban ásványi olaj helyett gyógyhatású víz tört fel 400 méter körüli mélységből. Az emberek csak pár évvel később tudták élvezni bőrükön a kút meleg, gyógyító vizét, (melyet több éves orvosi kutatás előzött meg), mert a kútfúrást követő nyolcadik évben építettek csak hozzá néhány méter átmérőjű medencét is.

egerszalók fürdő

kép forrása: gyogyvizek.hu

A víz gyógyhatásának titka összetételében (többek között fluor, króm, mangán, cink és vas) rejlik, rendkívül gazdag olyan nyomelemekben, mely az emberi test számára nélkülözhetetlen, ezért nem csak külsőleg használatos.

Fogyasztásával enyhülhetnek a gyomorpanaszok és elősegítheti a fogyását is. Az egerszalóki gyógyvízi medencék közkedveltek a betegek körében, mint mozgásszervi korlátozottak, legyen oka reuma, ízületi bántalmak, vagy csontsérülés, idegi megbetegedésekben szenvedők, anyagcserezavarokkal küszködők.

A meddőség kezelésére is alkalmas, hiszen néhány meddőséget kiváltó okot (mint például petevezeték gyulladás) képes megszűntetni a gyógyforrás, továbbá elősegíti a gyorsabb felépülést műtétek után.

Egerszalókra tehát több napra érdemes mennie, hiszen az év közben felgyűlt fáradalmakat nem tudja egy nap alatt kipihenni és nem is tudja kiélvezni a fürdőzést sem.

Érdemes megnéznie a többi egerszalóki látványosságokat is és borkörútra mennie. A megfelelő szállás sem okozhat gondot Önnek a mai világban, hisz több szállás kereső található az interneten, mint például a myszállás.

A myszallas.com honlapon több Egerszalók szállás közül választhat, melynek következtében azonnal össze tudja hasonlítani az Ön számára kedvező ajánlatokat. Megtervezheti jóval előre is az utat, melyben segítségére lehet a kereső szolgáltatás, ahol kiválaszthatja azt is, hányan kívánnak szállást foglalni egyszerre. Előnye, hogy regisztráció nélkül is nézelődhet, de akár foglalhat is.

Mindenképpen keresse fel kezelőorvosát és kérje ki tanácsát a fürdőzéssel kapcsolatban, mert például rákos megbetegedés, fertőző betegség fennállása esetén kifejezetten tilos igénybe vennie a gyógyvizet.

Share Button