Ismeretlen telefonszám lenyomozása

hirdetes
Ismeretlen telefonszám lenyomozása
4.5 (90%) 2 votes

Abban az esetben ha ismeretlen telefonszámról hívást kapunk döntés előtt állunk, hogy felvegyük és esetleg kellemetlen pillanatoknak tesszük ki magunkat nem kívánt személyekkel a vonal túloldalán, vagy hagyjuk figyelmen kívül és esetleg egy fontos hívást szalasztunk el. Nagyban könnyíti a helyzetünket a tény, hogy egy telefonszámot napjainkban a technika fejlődésének köszönhetően, könnyen lenyomozhatunk.

APPLIKÁCIÓK

Az egyik legkedvezőbb megoldás a Truecaller, vagy a Call Insider nevű alkalmazások letöltése, amelyek már a hívás pillanatában beazonosítják a nem titkosított telefonszámokat, és kiírják a szám tulajdonosáról a tudnivaló információkat a képernyőre, akkor is, ha a hívó nem szerepel a névjegyzékünkben. Amellett, hogy felismerik az ismeretlen hívásokat, lehetőséget is nyújtanak számunkra az egyes nem kívánatos telefonszámok blokkolására is, így letilthatjuk például a csalók, ex barátnők vagy barátok, vagy a telemarketinges ügynökségek hívásait.

Az alkalmazások ingyenesen letölthetők és könnyedén kezelhetők mindenki számára. Alkalmazáson belül a telefonszámok értékeléseivel másoknak és önmagunknak is segíthetünk.

Emellett a személyes adatok védelmére is nagy hangsúlyt fektet a program, így a felhasználók telefonszámát csak az ismert és ismeretlen számok megkülönböztetéséhez használják fel. A telefonszámok nem kerülnek lementésre, vagy másoknak átadásra.

A Call Insider alkalmazás fejlesztői dolgoznak azon, hogy legkésőbb 2019-re elérhető legyen a program iOS alatt is. Ahogy az Android verzió, az iOS verzió is teljesen ingyenes és reklámmentes lesz.

HASZNÁLATA

Csupán meg kell adnunk a hozzáférést a névjegyünkhöz, hiszen így tud a program csak ismeretlen számokkal dolgozni, így ebben az esetben megjelennek a hívó fél telefonszámával kapcsolatos információk, hozzászólások. Az alkalmazás az SMS-ekhez kapcsolható telefonszámokat is ellenőrzi így teljes szűrést tud végezni, hogy valóban ismeretlen -e az adott telefonszám.

WEBOLDALAK

A másik megoldás, habár csak utólagosan orvosolja a problémánkat, nagy segítséget nyújthat egy-egy fel nem vett ismeretlen hívás beazonosításában. Rövid keresgélés után több weboldalra is bukkanhatunk interneten, ahol a telefonszám beírásával tulajdonképpen már azonosítottuk is a hívás indítót (pl.: www.kihivott.hu, www.telefontudakozo.hu).

A felhasználók elolvashatják a telefonszámhoz kapcsolódó egyéb felhasználói hozzászólásokat, láthatják a telefonszám keresési számát az elmúlt egy hónap alatt, valamint láthatják a szám földrajzi elhelyezkedését (vezetékes telefonszám esetén). Előfordulhat, hogy a telefonszámot még senki sem értékelte. Amennyiben a számot például már több mint ezren keresték, akkor valószínűleg zavaró hívásról van szó.

Emellett hozzászólások között válogathat, ahol felhasználók fogalmazzák meg személyes tapasztalataikat egyes ismeretlen telefonszámok kapcsán, így könnyedén rábukkanhat a számok valós tulajdonosára, és hogy valóban milyen szándékkal telefonálnak általánosságban. A telefonszámokhoz csatolt hozzászólásokat a rendszergazda gyakran ellenőrzi, így megbízható forrásról beszélhetünk.

Végül, de nem utolsó sorban találhat olyan telefonszámokat, melyekre gyakorta rákerestek ezen az oldalon, így valószínűleg számtalanszor indítottak hívást ismeretlenül ezek a személyek.

Hátránya ennek a típusú keresésnek, hogy többnyire csak magyar számokat képesek lekövetni, külföldről indított ismeretlen hívásokat nem képes az oldal beazonosítani.

Share Button