Alza telefonszám – 06-1-701-1111

Rate this post

Inkább az Alza telefonszámát, a 06-1-701-1111-t hívjuk, vagy online intézkedjünk? Ma már a legtöbb webáruház, így az Alza is rendelkezik telefonos ügyfélszolgálattal, de online problémakezelő felülettel is. Ha valami akadályba vagy gondba ütközünk a vásárlás közben vagy utána, már könnyedén tudjuk orvosolni a problémánkat. A weboldalakon a legtöbb panaszkezelési indok fel van tüntetve, hogy az adott esetben mit kell tennünk, de a sima vásárlás menetét is feltüntetik az online vásárlói felületek. A keresett információt is könnyedén megtalálhatjuk, akár reklamációról, akár fizetési feltételekről van szó.

hirdetes

Manapság egyre jobban háttérbe szorul a telefonos ügyintézés, és teret hódit magának az online intézkedés. Legtöbben inkább e-mailt írnak, mint hogy telefonáljanak. Az Alza esetében ehhez be sem kell lépni az e-mail fiókunkba, hiszen a weboldalon keresztül pár kattintással kiválaszthatjuk a problémánk okát, és már írhatjuk is a panaszlevelet. Ezzel megkönnyítjük az Alza munkatársainak a dolgát, mivel egyből olyanhoz fog kerülni a levelünk, aki tényleg kompetens a probléma megoldásában.

Milyen szolgáltatást tudunk online intézni?

Szinte az összes probléma és panasz esetén tudunk így intézkedni. A weboldalon a kapcsolati űrlap fülre kattintva választhatunk, hogy mivel kapcsolatban szeretnénk ügyintézést. Érdeklődhetünk konkrét termék iránt, a megrendeléssel vagy szolgáltatással kapcsolatban merülhet fel bennünk kérdés, de a reklamációt is itt tudjuk bejelenteni. A rendszer a megfelelő fül kiválasztása után több pontot is felsorol, hogy konkrétan kiválaszthassuk, milyen ügyben akarunk intézkedni, sőt egy-egy eshetőségre még pontos válaszokat is kínál.

Ha kiválasztottuk azt a lehetőséget, amire éppen szükségünk van, kezdődhet is az ügyintézés. A GYIK menü pontban egyébként minden eshetőségre találunk leírást, hogy milyen úton-módon tudjuk elintézni. A csomag sérülésétől, az elvesztett csomagon át, a visszacserélésig, mindenre találunk intézési protokollt. Ezeket mindig olvassuk végig figyelmesen, hiszen ha nem megfelelően teszünk panaszt, a cég nem fog tudni intézkedni, és rossz élmény marad meg bennünk az Alzával kapcsolatban.

Mikor hívjuk mégis az Alza telefonszámát, a 06-1-701-1111?

Persze az online megoldás jóval lassabb lehet, mint egy telefonos vagy személyes ügyintézés. Ha besétálunk az Alza valamelyik boltjába, a problémánkra lehet, hogy rögtön lesz is megoldás. A telefonos ügyintézés is hatékonyabb lehet, hiszen nem kell várnunk a válaszra. Emellett több kérdést is feltehetünk, ha valami nem világos, vagy bonyolultabb az ügyünk. Előfordulhat, hogy egyszerre több panasszal is élnénk, ezt is egyszerűbb telefonon elmondani, mint több különböző levélben megfogalmazni.

Az is lehet, hogy nem találunk olyan pontot sem a kapcsolati űrlapon, sem a Gyakran Ismételt Kérdések között, ami ránk vonatkozni. Ebben az esetben is célszerű a telefonos ügyfélszolgálatot hívni. Azt azért vegyük számításba, hogy az ügyfélszolgálat nyitvatartási időben működik, tehát nem tudjuk hívni akármikor, míg az online ügyintézés bármikor megindítható. Persze az üzenetünkre is valószínűleg csak munkaidőben fognak választ adni az Alza munkatársai, de sokak számára már a tudat is megnyugtató, hogy elindult az ügymenet. De ha mégis inkább a személyes kapcsolat hívei vagyunk, hívjuk bátran az Alza telefonszámát, a 06-1-701-1111-t.

Share Button