Currently set to Index
Currently set to Follow

Bemutatkozik a Xiaomi Mi 11i

Rate this post

A Xiaomi verzió-útvesztőjében nem könnyű eligazodni. Ha a különböző kategóriák, modellszámok és specifikációk követhetetlensége nem lenne elég, még a régiós különbségeket is figyelembe kellene vennünk. Nem tudhatjuk, a Xiaomi Mi 11i mobiltelefon melyik verzió ikertestvére, épp ezért még nagyobb kíváncsisággal vettük készbe.

hirdetes

Már a kicsomagolás során kellemes meglepetés ér bennünket, hiszen a 11i doboza rendkívül elegáns, bár visszafogottabb nem is lehetne. Bontás után egy átlátszó tokkal, jack átalakítóval, Type-C kábellel és töltőfejjel találkozunk. És persze a telefonnal…

Kézbe véve azonnal feltűnik a mérete, a 6,67 hüvelyk képátmérőhöz vaskos kialakítás társul. Nincs olyan érzésünk, hogy finoman kell tartani, máskülönben összeroppan a kezünkben. A gombok tökéletesek, nem tapasztalunk semmilyen lötyögést, a készüléktest is merev. A kávák a Xiaomi-tól megszokott vékony kivitelezéssel rendelkeznek, a sarkok lekerekítettek. A „vékony káva” feelingre annyira ráéreztek a tervezők, hogy még a szelfi-kamerának sem juthatott hely a kijelzőn kívül; egyszerűen fúrtak egy lyukat neki.

A kijelző egyébként tökéletes. A Super AMOLED technológiát 120 hertzes képfrissítéssel fejelték meg, így a felső-középkategóriás konkurensekkel szemben állja a sarat. A színminőségre sem lehet panaszunk, a kontraszt kiváló, a fényerőség a tündöklő napsütéssel is megbirkózik. A gyártó közlése szerint 1300 nitre is képes; sajnos ennek bizonyítására laboratóriumi körülmények között lenne lehetőség, így inkább hiszünk nekik.

A készülék alsó és felső felén is találunk egy-egy hangszórót. A termékadatlap szerint sztereó hangrögzítésre képes, így biztosak lehetünk benne, hogy két szemközti oldalon is találhatunk mikrofont; vagyis csak találhatnánk, mivel az egyik elrejtve került beépítésre. Az alsó részen találjuk a SIM-tálcát, amelyen kék nanoSIM-nek jutott hely. Memóriabővítésről nem álmodhatunk.

A hardver kifejezetten erősnek mondható az árazáshoz képes. A nagytestvér Mi 11 csomagját találjuk a készülékben, ami némileg magasabb árkategóriában képviselteti magát. Az erőforrásokat Snapdragon 888-as rendszerchip, UFS 3.1-es tároló, 8 GB RAM és 128/256 GB belső tárhely szolgálja. Amikor döntünk a 128 és a 256 között, ne felejtsük el, hogy bővítésre nincs lehetőség. A készülék akadásmentesen működik még az erőforrásigényes játékok estében is.

F/1,7-es apertúrával rendelkező főkamera, 8 megapixeles 119 fokos látószögre képes széleslátó és 5 megapixeles makró alkotja a kamerarendszert. Az éjszakai képek és videók kiváló képminőségben jelennek meg, összességében pedig azt mondhatjuk, a kamerák tudása tükrözi az árkategóriát. Nincs pozitív meglepetés, negatív érzést csak az ultraszéles modul használata kelt.

Érdemes szót ejteni az akkumulátorról, illetve az üzemidőről is. A telep 4520 mAh-s kapacitással rendelkezik, ami önmagában jelentős erőforrást jelent, azonban az erős hardveres háttér és a 120 hertzes képfrissítésnek köszönhetően a böngészéssel tölthető idő maximum 10 óra. Ez ebben a kategóriában nem a legjobb eredmény, de legalább relatív gyorsan feltölthetjük nulláról százra: úgy egy óra alatt.

Összegzésként elmondható, hogy a Xiaomi Mi 11i egy korrekt készülék, ami ár-érték arányát tekintve az egyik legjobb alternatíva ebben a kategóriában. A hardveres képességeinek köszönhetően előnyben van a legfőbb konkurenseivel szemben, a viszonylag gyenge pontot a kamerarendszer és az akkumulátor jelenti.

Share Button