Budapest, mint a külföldi turisták egyetlen célpontja

Rate this post

Magyarország nem csak remek gyógyvízi adottságoknak örvend, hanem történelmi nevezetességeivel, természeti értékeivel, valamint az utóbbi években jelentős fejlődésen átment szórakozási lehetőségeivel is egyre több külföldi turistát csalogat területére.

hirdetes

Azok a látogatók, akik egy helyen szeretnének megtalálni szinte minden típusú turisztikai vonzerőt, előszeretettel választják Budapestet úti céljukként. A város akár több hétre elegendő programokkal várja a külföldieket, akik egytől-egyig elégedetten hagyják el a magyar fővárost.

Budapest szálláskínálata is rendkívül széles. A nagy szállodaláncok komplexumai mellett a szallaskeres.hu szerint sokan érdeklődnek a családias hangulatú hotelek, apartmanok, vendégházak és magánszállások iránt is.

Lássuk most, mi mindennel töltheti az idejét a Budapestre érkező turista!

Ha nevezetességekről van szó, akkor a budai Várnegyed nem hiányozhat a célpontok közül. A Világörökség részének nyilvánított területen a királyi palota múzeumjai, a Magyar Nemzeti Galéria, a Sándor-palota, a város szimbólumává vált neoromán stílusú Halászbástya, a freskóiról és üvegablakairól is híres Mátyás templom, és természetesen a Lánchíd budai hídfőjénél megtalálható Budavári Sikló várja a turistákat. A szinte egész napos elfoglaltságot ígérő program a Budai Vár alatt húzódó Sziklakórház megtekintésével kapcsolható össze, melynek viaszfigura-kiállítása elsősorban a történelem iránt érdeklődők számára bizonyul remek választásnak.

A pesti oldalon elhelyezkedő Parlament méltán nevezhető Európa egyik legszebb épületének, mely különösen esti fényben nyújt káprázatos látványt a Duna fölé magasodva. Hasonló építészeti remekmű az Operaház, mely Ybl Miklós tervei alapján készült, és a mai napig elkápráztatja a nagyérdeműt.

A nagyvárosokban mindig is kiemelt igény mutatkozott a zöldterületek iránt. Ezt a célt szolgálja a Margitsziget, mely szabadtéri rendezvények, hétvégi programok kedvelt helyszíne. A középkori szakrális emlékhelyek mellett sétányok, tavak, vadaspark, vendéglátóhelyek, japán sziklakert és számos sportolási lehetőség várja a turistákat.

Rendezvények, megemlékezések és a hozzá kapcsolódó zöldterületen számos szabadtéri program helyszíne a Hősök tere, valamint a fővárosiak, és turisták által is szívesen választott Városliget. A Millenniumi Emlékművet két oldalról a művészet szerelmeseinek erősen ajánlott Szépművészeti Múzeum, valamint a Műcsarnok határolja, háta mögött pedig a Városliget terül el a Vajdahunyad várával, a Műjégpályával, a Fővárosi Nagycirkusszal, a Széchenyi Fürdő impozáns épületével, valamint a Fővárosi Állat-, és Növénykerttel. A terület minden korosztály számára ideális kikapcsolódást nyújt.

Bár a SzállásKérés szakemberei is úgy vélik, hogy a főváros wellness szállás kínálata iránt rendkívül nagy a kereslet, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy kevésbé lennének népszerűek azok a strandok, gyógy-, és élményfürdők, ahol igazán magas színvonalon élvezhetik a turisták a víz közelségét. A már említett Széchenyi Fürdő mellett a Király Gyógyfürdő, a Gellért Gyógyfürdő, a Palatinus, a Római Strandfürdő is remek választásnak bizonyulnak. A kirándulók számára a Füvészkert angolpark-stílusban kialakított területe, a Budai-hegységben megtalálható Pálvölgyi-cseppkőbarlang, a Gellért-hegyről nyíló kilátás, és az ottani túraösvények mellett a Budai Arborétum is közelebb hozza a természetet a turistákhoz.

A látnivalókat a végtelenségig sorolhatnánk, hiszen még szót sem ejtettünk a Budakeszi Vadasparkról, a Tropikáriumról, az Aquaword kínálta felhőtlen szórakozási lehetőségeiről, vagy az Erzsébet-kilátóról. Budapest annyi programmal és látnivalóval várja a külföldről hozzánk érkező turistákat, hogy mellette sokszor nem marad már idő hazánk egyéb tájainak, városainak felfedezésére. A főváros méltán nevezhető tehát Magyarország leginkább keresett, egyedülálló turisztikai régiójának.

Share Button