Cetelem Netbank telefonszám tudakozó – 06209000865

Tényleg a 06209000865 a Cetelem Netbank telefonszáma? Sokan kapnak üzenetet vagy hívást a Cetelem nevében erről a számról. Mivel számos pénzintézet rendelkezik privát mobilis telefonszámmal, és a tanácsadók vagy üzletkötők többsége is a saját telefonját használja, nem elképzelhetetlen, hogy a szám valóban a Cetelemhez tartozik. Ezeket a privát számokat a pénzintézetek általában az ügyfelek visszahívására, ajánlattétel céljára, illetve az SMS szolgáltatásra használják, hogy a hitelkeretünk bővítéséről, vagy a hitelkártyánk aktiválásáról értesítsenek minket.

hirdetes

Azonban manapság sok a csaló is, akik különböző pénzintézetek dolgozóinak kiadva magukat próbálják kicsalni az emberek pénzét vagy adatait. Ez bűncselekmény, és ha biztosak vagyunk benne, hogy csalóval van dolgunk, akár fel is jelenthetjük őket. Mielőtt bármilyen adatunkat megadnánk, érdemes utánajárni a szám valódiságának, ha bizalmatlanok vagyunk a hívó személyének vagy indokának valódiságába. Az interneten számos telefonszám tudakozó oldal található, de a véleményező oldalakból is megszámlálhatatlan van.

Mi akkor a Cetelem Netbank valós telefonszáma?

Igaz, hogy a Cetelemhez nagyon sok telefonszám tartozik, és az is előfordulhat, hogy ugyan nem vagyunk a cég ügyfelei, de hozzájárultunk, hogy az adatainkat ajánlattétel céljából egyes pénzintézetek vagy biztosítók megkaphassák, de azért nem árt óvatosnak lennünk. Ha kétségeink vannak, hogy a valóban a Cetelemtől kerestek minket, hívjuk fel a honlapon található központi telefonszámukat, a (06-1) 458-6070-t. Ez minden kétséget kizáróan a Cetelemhez tartozik, és az ügyfélszolgálat munkatársai biztosan ebben is segítségünkre lesznek.

Emellett, ha tényleg a Cetelemet keressük, akkor is érdemes a központi ügyfélszolgálat számát tárcsázni, és nem egy olyan számot, aminek kétséges a megbízhatósága. Előfordulhat, hogy a szám, amiről hívtak minket valóban a Cetelemhez tartozik, de vannak olyan esetek, amiket mindenképp a Netbank telefonszámán keresztül tudnunk csak elintézni. Ilyen ügylet például, ha a Netbankunk biztonsági okokból zárolásra került. Ezt csak a központi szám hívásával tudjuk feloldani.

Mit tegyünk, ha a 06209000865-os telefonszámon hívnak minket a Cetelem nevében?

Természetesen az sem kizárt, hogy a 06209000865-os szám nem valós. Lehet spam telefonszám, de scam vagy wangiri szám is. Ilyen számokról vagy hívást indítanak, és visszahívást kérnek, de előfordulhat, hogy csak kitartóan hívogatnak minket. Gyanús SMS-ek is jöhetnek az ilyen számokról „Sürgősen hívj” üzenettel. Ezekkel nagyon kell vigyázni, hiszen a céljuk, hogy a lehető legtöbb adatot leszedjék az okostelefonunkról, vagy a telefonszámlánkat terheljék meg egy nagyobb összeggel. Az ilyen hívások főként külföldi előhívószámról jönnek, de előfordulhat hazai mobilszolgáltató előhívószáma is.

Ha a 06209000865-es telefonszámról keresnek minket, mindenképp bizonyosodjuk meg a hívás valódiságáról. Amennyiben valóban a Cetelemtől keresnek minket, minden esetben be fog mutatkozni a hívó, és azt is közli, hogy a hívás rögzítésre fog kerülni. Ehhez még egy kódot is fogunk kapni, amivel a rögzített hívást visszahallgathatjuk. Ha ezt a hívó nem teszi meg, nyugodtan kérdezzünk rá, így kicsit könnyebben kiszűrhetjük a csalókat. Emellett arra is figyeljünk, hogy milyen ügyben keres minket a hívó, mivel a szerződésünkkel felmerülő problémák esetén nem a Cetelem Netbank telefonszámáról jövő hívással fognak minket értesíteni, hanem SMS vagy e-mail útján.

Share Button