Erste Bank Zrt telefonszám – 06307040263

Rate this post

Mint minden pénzintézet, az Erste Bank Zrt. telefonszáma is 0-24 órában hívható. Az ügyfélszolgálatokhoz általában több telefonszám is tartozik, attól függően, hogy lakossági vagy vállalati ügyek intézéséről van-e szó. A bank telefonszámát a szerződéskötéskor kapott iratokon találhatjuk meg, illetve ha még nem vagyunk ügyfelek, akkor az Erste Bank Zrt. honlapján is. A weboldalon többféle telefonszámot fogunk találni, és az intézendő ügytől függ, hogy melyiket kell hívnunk.

hirdetes

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság által kiadott, az azonosító gazdálkodással összefüggő egyes rendeletek módosításáról szóló 1/2016. (I. 15.) rendelet alapján a régi úgynevezett kék számok, a 40-es előhívószámúak megszűntek. Az Erste Bank lakossági és mikrovállalati TeleBank száma a 3612980222, amit nemcsak nonstop, de akár külföldről is hívható. Külön telefonszám áll rendelkezésre a vállalati ügyfelek részére, ez a Vállalati TeleBank vonala, és a 3612980222-on érhető el. Külön telefonszáma van a külföldről történő bankkártya letiltásnak is, ebben az esetben a 3613025885 számot kell hívni.

Akkor a 06307040263 nem az Erste Bank Zrt. telefonszáma?

De igen, a 06307040263 az Erste Bank Zrt.-hez tartozik, viszont nem ügyfélszolgálati telefonszám. Sokakat keresnek erről a számról az Erste Bank megbízásából különböző piackutatás vagy termékajánlás miatt. Vannak, akikben felmerül a gyanú, hogy ez nem valós szám, esetleg adatlopás céljából keresik őket, hiszen előfordulhat, hogy megszakad a vonal, vagy nem jól működik a rendszer. Természetesen ez nem átverés vagy spam telefonszám, az illető, aki minket hívott, valóban a bank alkalmazottja.

Az Erste Banknak, ahogy sok más pénzintézetnek tulajdonában is sok telefonszám áll. Ezek főleg üzletkötő munkatársaknak igényelt céges telefonszámok, amiket a meglévő vagy leendő ügyfelek megkeresésére használnak. Sok e-mailes megkeresést is telefonos visszahívással intéznek a bankok, ebben az esetben is egy sima mobiltelefonos szám fog minket keresni. Előfordulhat az is, hogy az ilyen telefonszámhoz géphang tartozik, vagyis reklám céljából keresnek minket.

Miért hívnak minket többször is az Erste bank Zrt. telefonszámáról, a 06307040263-ról?

Rengeteg internetes oldal van, ahova, ha beregisztrálunk, feltünteti k, hogy az adatainkat reklámcélra felhasználhatja, sőt néha ez feltétele is a regisztrációnak. De előfordulhat az is, hogy magunk jelölhetjük be, hogy hívhatnak-e minket bankok vagy biztosítók üzletkötői. De ez nem csak internetes regisztrációval történhet. Sok bank és biztosító vagy egyéb pénzintézet áll partnerkapcsolatban egymással, így az adatainkat ilyen céllal átadhatják egymásnak. Persze ezt minden esetben engedélyeznünk kellett előtte.

Persze sokaknak zavaró lehet, ha egy kéretlen hívás többször is megismétlődik, esetleg még a minősége is rossz. Megszakad, nem szólnak bele, vagy túl erőszakosan szeretnének velünk üzletet kötni. Ezt akár zaklatásnak is vehetjük, de erre is van megoldás. Ha egy ilyen szám többször is keres minket ajánlattal, akkor is, ha már egyszer elutasítottuk, jelezzük vagy az üzletkötő felé, de akár a bank felé is, hogy szeretnénk ezt megszüntetni. Ha nem akarunk ezzel foglalkozni, le is tilthatjuk a kéretlen telefonszámokat, a Erste Bank Zrt telefonszámát, a 06307040263-at is.

Share Button