Fedezzük fel a bennünk rejlő mestercukrászt!

Rate this post

Vendégeket várunk és valami igazán izgalmassal szeretnénk meglepni őket? Esetleg régen mutattuk már meg családunknak, hogy milyen mennyei háziasszonyok vagyunk? Vagy csak szeretnénk picit a süti-repertoárunkat bővíteni? Itt a lehetőség! Fedezzük fel magunkban a mestercukrászt és készítsünk gyönyörű marcipán virágokat!

hirdetes

Ha az elkészített csokoládé süteményünk finom, az jó. Viszont ha ugyanez a sütemény gyönyörű is, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ismerőseink a sütés igazi mesterének könyvelnek el. És nincs is nehéz dolgunk, hogy ezt elérjük. Szóval kötényeket fel, és vágjunk bele!

muffin

muffin

Csokoládé torták, muffinok, de akár szeletelt sütemények gyönyörű díszítő eleme lehet a marcipán rózsa, amit mi is könnyedén elkészíthetünk. Alapnak vegyünk egy tömb marcipánt, melynek színe lehet ízlésünknek, vagy a sütemény színének megfelelő. Ha nem kapunk színes marcipánt, ételfestékkel is megszínezhetjük. Elsőként formázzunk 4 darab babszem nagyságú golyót, majd tegyük azokat két fólia közé, és az ujjunkkal finoman kezdjük el lelapítani a kis gömböket, addig, amíg el nem érjük a maximum 3 mm vastagságot. A négy korongból az egyiket lapítsuk kissé hosszúkásabb formára, ez lesz majd a rózsa közepe. Nem baj, ha a lapos marcipán korongok nem szabályos formájúak, ezzel csak izgalmasabb lesz a végeredmény.

Ha ezzel megvagyunk, formázzuk meg a virág közepét hosszúkás korongból úgy, hogy a lapocskát az egyik végétől kezdve tölcsérszerűen feltekerjük. Ezt követően már csak a másik három szirmot kell finoman rögzítenünk a virág közepe köré. Három különböző irányból, egymással takarásban helyezzük fel a szirmokat. Ha ezzel is megvagyunk, finoman hajtsuk ki a rózsa szirmainak felső részeit, mintha a virág éppen nyílna.

torta

torta

Ha szeretnénk, tovább is díszíthetjük a csokoládé muffint levelekkel, ezekhez vágjuk ki a levélformát a marcipánból, jelöljük rajta késsel a levél erezetét, majd az ujjunkkal finoman formázzuk kissé domborúra, hogy természetesebb alakja legyen. Ha ezzel megvagyunk, illesszük a rózsánk mellé.

Ha a fentiek olvasása közben sütögetéshez nem, csak egy kis csokoládé nassoláshoz jött meg a kedvük, akkor látogassák meg a Csokoládé Webshop oldalát, ahol kedvükre válogathatnak a minőségi édesség kínálatból.

Share Button