Grapefruit és magja, mint csodagyümölcs

Rate this post

A grapefruit egyre közkedveltebb gyümölcs hazánkban is. Ennek elsődleges oka, hogy e gyümölcsnek számos jótékony hatása van, rengeteg betegségre használható, mint gyógyszer. Egyes tudósok szerint már önmagában is gyógyító hatása van.

hirdetes

A fogyókúrában jártas emberek egész biztosan találkoztak már a nevével. Sokan ismerik magyarosított nevén is, mint citrancs. A grapefruit, mint egyike a citrusféléknek, magas C-vitamin tartalommal bír, mely a hideg évszakok beköszöntével elengedhetetlen pillérei egészségük megtartásának.

Grapefruit téli vitamin bomba

A szervezet számára fontos vitaminokat a legtöbb ember gyógyszertárból beszerzett mesterséges táplálékkiegészítőkkel, vitaminkészítményekkel igyekszik pótolni, mit sem sejtve arról, hogy a grapefruit és a hozzá hasonló gyümölcsök mennyivel hasznosabban, egészségesebben juttatják ugyanezen vitaminokat a szervezetbe, és ott mennyivel erőteljesebb a hatásunk.

A grapefruittal való fogyókúrázás több szempontból is sikeresnek bizonyul. Az első, hogy az íze nagyon különleges, aki szereti, annak különösen egyszerű helyettesíteni vele az esti nasit vagy a késői vacsorákat. A rostok felszívják a folyadékot, így sok ideig teltségérzetet ad a gyomornak. Emellett a különböző zsírok, állati zsírok lebontásában is nagy segítségére lesz a szervezetnek ez a különös gyümölcs.

Tisztítókúrákban is szívesen emlegetik, hiszen májtisztító hatása van. Egyes fogyókúrák kimondottan a grapefruit fokozott fogyasztására épülnek fel, ugyanis kevés az olyan élelmiszer, amely egyszerre juttat vitamint, tápanyagot a szervezetbe, ugyanakkor segíti a zsírok lebontását is. Az egyik ilyen fogyókúra alatt az első nap egy grapefruitot, a másodikon kettőt kell elfogyasztani, és így fokozatosan növelni az adagot a tizedik napig, amikor is 10 darab grapefruitot kell megenni a fogyni vágyónak, majd visszafele megismételni ugyanezt csökkenő mennyiséggel.

Hihetetlenül jótékony hatása van a szervezetre ez a húsz nap, elképesztő változás mutatkozik meg a külsőn.

Nem csak a leve de a Grapefruit magja is jótékony hatású

A rostjain kívül igencsak hasznos része ennek a gyümölcsnek a magja is. A grapefruit magból készített kivonat elpusztítja a különböző kórokozókat, így támogatva az immunrendszerünket. Ezzel a tökéletesen természetes magkivonattal tehát megelőzhetünk súlyos megbetegedéseket, erősíthetjük szervezetünket.

Emellett szól az a tény is, hogy már ötezer évvel ezelőtt is használták a grapefruit magot, mint természetes immunerősítőt. Ezen kívül segít a gyomor- és bélpanaszokon is, különböző fertőzések vagy gombás megbetegedések gyógyításában is hasznos gyógyszer, ugyanakkor alkalmazható a fogínygyulladás vagy akár a hüvelyfertőzés kezelése során is.

Mindezek elolvasása után egészen biztosan kedvet kaptak bevásárolni ebből a csodagyümölcsből. Ez sem okoz problémát, hiszen már Magyarországon is szinte bárhol megtalálható, és teljesen elérhető áron megvásárolható.

Share Button