Hogyan lehet egyedi telefonszámot vásárolni?

Rate this post

Az egyedi telefonszám vásárlás kapcsán a legáltalánosabb kérdés az, hogy hogyan lehet kivitelezni mindezt? Sokan vágynak olyan hívóazonosítóra, ami nem csak könnyen megjegyezhető, hanem ezen felül nem teljesen átlagos, nem csak láthatóan véletlenszerűen kiválasztott számok halmaza, hanem valamiféle logika mentén épül fel, amit nem kizárt, hogy csak mi értünk, de a megjegyezhetőség miatt mégis fontos lesz számunkra.

hirdetes

Egyedi hívószám kérésére ma Magyarországon minden egyes mobilszolgáltatónál lehetőség van, azonban számolni kell azzal, hogy ezért a kérésért cserébe a szolgáltatók természetesen minden esetben különdíjat számítanak fel, tehát amennyiben szeretnénk egyedi telefonszámot magunknak, az soha nem lesz ingyenes. Az egyedi hívószám szolgáltatás lényege, hogy ezzel választhatunk magunknak egy tetszőleges telefonszámot, de csak és kizárólag abban az esetben, ha megfizettük a szolgáltatás díját, illetve a kinézett szám a rendelkezésre álló számkombinációk közül még szabad. Az egyedi telefonszám vásárlása abban az esetben is díjköteles, amennyiben egy új előfizetésről van szó, ezt az összeget minden esetben a belépési díjon felül kell megfizetnünk.

Ugyanezt a díjat kell megfizetnünk egyébiránt abban az esetben is, ha meglévő telefonszámunkat szeretnénk lecserélni egy újabbra, ilyen esetekben azonban nem mi választhatunk az új hívószám tekintetében, de a díj magába foglalja a számcsere mellett az esetleges kártyacsere díját is.

Egyedi telefonszám vásárlásának módja

Az egyedi hívószám szolgáltatást minden esetben csak és kizárólag személyesen vehetjük igénybe a választott szolgáltató egyik üzletében, hiszen bár az adminisztrációt ügyfélszolgálaton is el lehetne intézni, a számcsere személyes azonosítást, aláírást és okmányokat igénylő folyamat, amit minden esetben csak személyesen végezhetünk el. Az egyedi telefonszám szolgáltatásnak köszönhetően egy könnyebben megjegyezhető, esetleg cégünkhöz vagy szolgáltatásunkhoz illeszkedő telefonszámot választhatunk magunknak a rendelkezésre álló számtartományból. Noha szolgáltatója válogatja, de az esetek többségében általában három kategóriából választhatunk magunknak saját hívóazonosítót.

Ritka esetek a telefonszám vásárlásánál

Az egyik legritkább, és főként cégek esetében alkalmazott megoldás, ha egyforma számjegyekből, vagy egy számsorokból összeálló hívószámot szeretnénk magunknak. Magánszemélyeknél ez azért nagyon ritka, mert egy ilyen hívószám megvásárlásának díja szolgáltatótól függően több százezer forint is lehet, bizonyos esetekben pedig egymillió fölötti összeget is kitehet. Ennek lényegében egyszerűbb módja, ha a telefonszám két számjegy kombinációjából tevődik össze, tehát egy könnyebben megjegyezhető számsorozatból, egy algoritmusból épül fel. Ezek már gyakoribb számok, éppen ezért megvásárlásuk olcsóbb, de még így is szolgáltatótól függően akár százezer forint feletti összegről is beszélhetünk a megvásárlás során.

A harmadik kategória, amikor kettő, legfeljebb három számjegy kombinációjából képzett, de még mindig könnyebben megjegyezhető hívószámot igénylünk, ami a legolcsóbb árkategória, ezáltal néhány tízezer forintból igényelhető, és ez a leggyakoribb nem csak magánszemélyek, hanem cégek esetében is, ha szeretnének egy könnyen megjegyezhető, ritmusos hívószámot választani maguknak. Bármelyik kategóriát is választjuk, minden esetben csak személyesen, a szolgáltató üzletébe befáradva vásárolhatjuk meg magunknak a kiválasztott, illetve még szabad egyedi hívószámot.

Share Button