Ismeretlen telefonszám lenyomozása

4.3/5 - (3 votes)

Abban az esetben ha ismeretlen telefonszámról hívást kapunk döntés előtt állunk, hogy felvegyük és esetleg kellemetlen pillanatoknak tesszük ki magunkat. A nem kívánt személyekkel a vonal túloldalán, vagy hagyjuk figyelmen kívül és esetleg egy fontos hívást szalasztunk el. Nagyban könnyíti a helyzetünket a tény, hogy egy telefonszámot napjainkban a technika fejlődésének köszönhetően, könnyen lenyomozhatunk. Az ismeretlen telefonszám lenyomozása sem lehetetlen erre van is pár működő megoldás amit most be is mutatunk.

hirdetes
ismeretlen telefonszám lenyomozása tippek és módszerek

ismeretlen telefonszám lenyomozása tippek és módszerek

Ismeretlen telefonszám lenyomozása alkalmazásokkal

Az egyik legkedvezőbb megoldás a Truecaller, vagy a Call Insider nevű alkalmazások letöltése, amelyek már a hívás pillanatában beazonosítják a nem titkosított telefonszámokat.  Kiírják a szám tulajdonosáról a tudnivaló információkat a képernyőre, akkor is, ha a hívó nem szerepel a névjegyzékünkben.

Amellett, hogy felismerik az ismeretlen hívásokat, lehetőséget is nyújtanak számunkra az egyes nem kívánatos telefonszámok blokkolására is.  Így letilthatjuk például a csalók, ex barátnők vagy barátok, vagy a telemarketinges ügynökségek hívásait.

Az alkalmazások ingyenesen letölthetők és könnyedén kezelhetők mindenki számára. Alkalmazáson belül a telefonszámok értékeléseivel másoknak és önmagunknak is segíthetünk.

Emellett a személyes adatok védelmére is nagy hangsúlyt fektet a program, így a felhasználók telefonszámát csak az ismert és ismeretlen számok megkülönböztetéséhez használják fel. A telefonszámok nem kerülnek lementésre, vagy másoknak átadásra.

A Call Insider alkalmazás fejlesztői dolgoznak azon, hogy legkésőbb 2019-re elérhető legyen a program iOS alatt is. Ahogy az Android verzió, az iOS verzió is teljesen ingyenes és reklámmentes lesz.

HASZNÁLATA

Csupán meg kell adnunk a hozzáférést a névjegyünkhöz, hiszen így tud a program csak ismeretlen számokkal dolgozni, így ebben az esetben megjelennek a hívó fél telefonszámával kapcsolatos információk, hozzászólások. Az alkalmazás az SMS-ekhez kapcsolható telefonszámokat is ellenőrzi így teljes szűrést tud végezni, hogy valóban ismeretlen -e az adott telefonszám.

WEBOLDALAK

A másik megoldás, habár csak utólagosan orvosolja a problémánkat, nagy segítséget nyújthat egy-egy fel nem vett ismeretlen hívás beazonosításában. Rövid keresgélés után több weboldalra is bukkanhatunk interneten, ahol a telefonszám beírásával tulajdonképpen már azonosítottuk is a hívás indítót (pl.: www.kihivott.hu, www.telefontudakozo.hu).

A felhasználók elolvashatják a telefonszámhoz kapcsolódó egyéb felhasználói hozzászólásokat, láthatják a telefonszám keresési számát az elmúlt egy hónap alatt, valamint láthatják a szám földrajzi elhelyezkedését (vezetékes telefonszám esetén). Előfordulhat, hogy a telefonszámot még senki sem értékelte. Amennyiben a számot például már több mint ezren keresték, akkor valószínűleg zavaró hívásról van szó.

Emellett hozzászólások között válogathat, ahol felhasználók fogalmazzák meg személyes tapasztalataikat egyes ismeretlen telefonszámok kapcsán. Így könnyedén rábukkanhat a számok valós tulajdonosára, és hogy valóban milyen szándékkal telefonálnak általánosságban. A telefonszámokhoz csatolt hozzászólásokat a rendszergazda gyakran ellenőrzi, így megbízható forrásról beszélhetünk.

Végül, de nem utolsó sorban találhat olyan telefonszámokat, melyekre gyakorta rákerestek ezen az oldalon, így valószínűleg számtalanszor indítottak hívást ismeretlenül ezek a személyek.

Hátránya ennek a típusú keresésnek, hogy többnyire csak magyar számokat képesek lekövetni, külföldről indított ismeretlen hívásokat nem képes az oldal beazonosítani.

A jövőben utána fogok nézni, hogy a külföldi ismeretlen telefonszám lenyomozása milyen módszerekkel lehetséges. A német telefonszám lenyomozásához már találtunk jó megoldásokat.

Share Button