Kisipari dugattyús kompresszorok

Rate this post

Barkácsolási, kisipari, vagy nagyüzemi feladatok ellátásához sok esetben nélkülözhetetlenek a kompresszorok. A modern ipari technológiák megkövetelte elvárásoknak a csavarkompresszorok maximálisan megfelelnek, számos barkácsolási és kisipari feladathoz pedig kifejezetten a dugattyús kompresszor bizonyul ideálisnak. Miként ez utóbbi nevéből is adódik, a levegő összesűrítése esetében dugattyúval történik. A piaci kínálatban többféle típus is megtalálható, melyek ár, teljesítmény és természetesen ennek megfelelően felhasználási kör szempontjából is eltérőek, abban azonban megegyeznek, hogy a berendezés dugattyúkat használ fel a sűrített levegő előállításához. Segítségükkel a kisüzemekben folyó munka, vagy éppen az ipari termelés gazdaságosabbá tehető, sőt, azok minőség is javítható.

hirdetes

Dugattyús kompresszor kisipari és barkács célokra

Az 1-3 lóerős villanymotor teljesítménnyel, valamint 6-100 literes tartállyal rendelkező dugattyús kompresszor a legegyszerűbb változatként számon tartott. Nem véletlen, hogy otthoni barkács célokra is gyakran esik az ezermesterek választása a közvetlen hajtású dugattyús kompresszor családok valamelyikére. A btkkft.hu ezeket kisipari célokra is ajánlja, hiszen egyszerűen szállítható, és bárki által könnyen használható dugattyús kompresszor szolgálja már e típusok esetében is a munka kényelmét és magas minőségét.

Ékszíjhajtás és öntött vas hengerek

A nagyobb teljesítménynek megfelelően kéthengeres, ékszíjhajtású, két fokozattal is működtethető változatban állnak rendelkezésre az ékszíjhajtású dugattyús kompresszor típusok. Ezek teljesítménye elérheti akár a 10 lóerőt is, és tartályméretük is messze meghaladja a barkácsoláshoz ajánlott fajtákat, hiszen 25-500 literes tartálymérettel rendelkeznek. A speciális zajszigetelő burkolatnak köszönhetően a munkavégzés csendesebb, az öntöttvas hengerek pedig az időtálló minőséget biztosítják.

Robbanómotoros dugattyús kompresszorok terepre is

Kisipari tevékenység alkalmával is előfordulhat, hogy a dugattyús kompresszor használata során a nagy teljesítmény mellett a mobilitás is fontos szerephez jut. Ilyenkor a felfújható gumikerekekkel ellátott, robbanómotoros változatok használata javasolt, melyek még nehéz körülményeket teremtő terepen is egyszerűen mozgathatóak. Nagy előnyük, hogy akkor is használhatóak, ha nincsen elektromos áram a közelben, ezt a kisipari tevékenység során, több területen is kitűnően ki lehet használni.

Dugattyús kompresszorok speciális igényeknek megfelelően

Vannak olyan kisipari feladatok, amelyeknek a kimagasló minőségű, egyedi jellemzőkkel bíró dugattyús kompresszor típusok felelnek csak meg igazán. Speciálisan ilyen a fogászati kompresszorok ellátta feladat, mely során a szennyeződés nélküli, tiszta sűrített levegő előállítása a cél, lehetőleg minél csendesebben. Az olajmentes dugattyús kompresszor tisztántartása rendkívül egyszerű, a magas minőségről pedig kívül-belül fényezett tartály gondoskodik.

Share Button