Koronavírus telefonszám tudakozó – +36 1 476 1100

Rate this post

A koronavírussal kapcsolatos telefonszámok ismerete nagyon hasznos és szükséges lehet. Több telefonszám is felmerül ilyenkor az ingyen hívható lakossági bejelentő vonaltól a Nemzeti Népegészségügyi Központ telefonszámáig. Nem árt tudnunk, melyiket milyen ügyben kereshetjük, vagy mindenképpen hívnunk is kell. A közösségi médiában számtalan cikk szól arról, hogy ha észleljük magunkon a tüneteket, azonnal jelentenünk kell a Népegészségügy felé. De olyan bejezés is olvasható, hogy az ingyenes számot hívjuk ilyen esetben.

hirdetes

Nem árt, ha pontosan tudjunk, mit is kell tennünk, ha magunkon vagy másokon tapasztaljuk a tüneteket, vagy más egyéb bejelenteni valónk van a népegészségügy felé. Az ingyenes vonalakat is a NNK működteti, az ő szakemberei vannak a vonal végén. Sok esetben érdemes első körben a lakhelyünkön illeték háziorvost felhívni, ha a koronavírusra jellemző tüneteket tapasztalunk magunkon. A vírus tünetei hasonlóak az influenzáéhoz, ezért mindenképp konzultáljunk orvossal, ha magas lázat és légzési nehézséget tapasztalunk magunkon vagy a családtagjainkon.

Hívhatjuk a Nemzeti Népegészségügyi Központ számát, a +36 1 476 1100?

Természetesen felhívhatjuk a NNK telefonszámát, de mielőtt ezt megtennénk, mindenképp a lakóhelyünkön illetékes önkormányzattal vagy orvossal konzultáljunk, hiszen a helyi megbetegedésekkel kapcsolatos intézkedésekben ők tudnak minket tájékoztatni. Ha a közlemúltban olyan helyen, országban jártunk, ahol megfertőződhettünk az új koronavírussal, a törvényi rendelkezések értelmében karanténba kell vonulnunk. Ezt nem kell a Nemzeti Népegészségügyi Központban bejelentenünk.

A szükséges intézkedéseket helyi szinten végzik a hatóságok és az önkormányzatok. A Nemzeti Népegészségügyi Központ számát, a +36 1 476 1100-t csak a legszükségesebb esetben hívjuk. Őket értesíteni igazából nem a magánszemélyek feladata, erről a hatóságok és a járások gondoskodni fognak. Ha valószínűsíthető, hogy megfertőződtünk, a legközelebbi Mentőszolgálat munkatársai mintát fognak tőlünk venni, hogy a tesztet elvégezhessék, és beigazolódjon a fertőzés. Ha kiderül, hogy valóban a koronavírusról van szó, ők fognak intézkedni a továbbiakról, és értesíteni fogják a népegészségügyet.

Mikor hívjuk a koronavírussal kapcsolatos információs vonalakat?

Ha mindenképp telefonálni akarunk, információt vagy tanácsot kérni a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, azt az erre a célra létrehozott ingyenes telefonszámokon tehetjük meg. A 06 80 277 455 és 06 80 277 456 díjmentesen hívható, és a hét minden napján éjjel-nappal, 0-24 órában elérhető. Ha az elmúlt 14 napban fertőzött területen jártunk, vagy olyannak kerültünk kapcsolatba, aki járt, és tapasztaljuk a tüneteket, bátran hívhatjuk ezeket a telefonszámokat is, vagy a háziorvosunkat.

A koronavírus telefonszáma bármikor hívhatóak, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakképzett munkatársai szívesen válaszolnak a kérdéseinkre, azonban ha csak információkéréssel fordulunk hozzájuk, előbb mindenképp próbáljunk meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, vagy a koronavírussal kapcsolatos honlapon, a ww.koronavirus.gov.hu-n tájékozódni. A legtöbb információ és rendelkezés megtalálható az említett oldalakon, ha pedig mégsem, nyugodtan hívhatjuk a koronavírus telefonszámait.

Share Button