Koronavírus telefonszám tájékoztatás ezeken az elérhetőségeken

Rate this post

Számtalan cikk és bejegyzés foglalkozik a koronavírussal. Azzal, hogy hogyan védekezzünk, fertőtlenítsünk, vagy éppen mik a vészintézkedések a kormányok részéről. Pánikba esni nem szabad, de jó, ha felkészülünk. Nem arra gondolok, hogy mázsaszám vásároljunk be cukorból és lisztből, hanem például arra, hogy kigyűjtsük a legfontosabb telefonszámokat, amire szükségünk lehet. Jobb az ilyesmit előre megtenni, mert baj esetén az felfokozott érzelmek hatására, nem mindig jut eszünkbe a logikus döntés.

hirdetes

De milyen telefonszámokra lehet szükség? Ilyen időkben a család mindennél fontosabb, ezért a családtagjaink és rokonaik száma mindenképp legyen meg. Biztos vannak olyanok, akik messze élnek, idősek, akiknek csak vezetékes telefonjuk van, és a telefonszámukat nem használjuk túl gyakran. Ellenőrizzük le, hogy jók-e még ezek a számok. Ezt nagyon könnyen megtehetjük, hiszen a telefonszam-tudakozo.hu keresőjében csak be kell írnunk a nevet és a címet, és már meg is kapjuk a telefonszámot.

Közintézmények és orvosok száma is elengedhetetlen

Ha a családtagok száma megvan, akkor jöhetnek a köznevelési intézmények telefonszáma, mint az óvoda, bölcsöde vagy iskola, ahova a gyermekünk jár. Bármikor szükség lehet rá, hogy szólni tudjunk, nem megy a gyerkőcünk. Amennyiben nagyszülők vagy idős rokonunk nyugdíjas otthonban él, az intézmény száma is fontos, hiszen így tudunk érdeklődni a látogatások rendéről és módosításáról. A nem nyugdíjas otthonban élő időseknek egyes önkormányzatok létre hoztak egy vonalat, ahol bejelenthetik igényüket a gyógyszer házhozszállításra, hogy ne kelljen patikába menniük.

A gyógyszerek felíratásához sem szükséges kimozdulnunk. Manapság már elég csak betelefonálunk a háziorvosnak, aki megírja a receptet, és felküldi a Felhőbe. A patikában csak egy TAJ számot fognak kérni, és meg is kapjuk a gyógyszerünket, ráadásul bármelyik családtagunk kiválthatja a TAJ kártyánkkal. Ezért mindenképp mentsük el a házi orvosunk/gyerekorvosunk számát, még akkor is ha alapvetően nem vagyunk betegek. Ugyanígy az ügyelet és a kórház száma sem kihagyható. Ezeket a számokat szintén kikereshetjük a telefonszam-tudakozo.hu segítségével.

Koronavírus bejelentés telefonszáma és email címe

A gyanús eseteket a Megyei Népegészségügyi Hivatal felé kell jelenteni. Minden járásnak van népegészségügyi osztálya, így ha a házi orvosban felmerül a gyanú egy eset kapcsán, őket fogja értesíteni. Természetesen nem kell jelentenünk mindenkit, aki köhent mellettünk a buszon, de ha konkrétan tudjuk, hogy valaki igazoltan megfertőződött személlyel voltunk kapcsolatban, nem árt tudni ezt a számot is. Elsődlegesen a saját járásunkhoz tartozó telefonszámot jegyezzük fel.

Nemrég létrehozott a kormány egy információs vonalat, amin érdeklődni tudunk: 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os, ez is a Népegészségügyi Központnál fog csörögni. A szám minden nap 0-24 órában hívható, akár mobilról, akár vonalas telefonról. A vonal végén szakemberek ülnek, akik mindig a legfrissebb adatokról fognak tudni tájékoztatni minket legyen szó magáról a megbetegedésről, a terjedésről vagy a védekezésről. A védekezéssel kapcsolatban e-mailben is érdeklődhetünk koronavirus@bm.gov.hu. Gyakran ellenőrzik a bejövő üzeneteket, így hamar választ fogunk kapni a kérdésünkre.

Share Button