Megtudhatod melyik szolgáltatóhoz tartozik az adott telefonszám!

Rate this post

Több éve van már lehetőségünk arra, hogy átvigyük telefonszámunkat egy másik mobilszolgáltatóhoz anélkül, hogy annak körzetszáma vagy a hétjegyű hívószáma megváltozna. Ez előnyös lehet akár neked is, ugyanis kedvezőbb díjakkal telefonálhatsz, úgy, hogy ismerőseidnek újra meg kellene tanulni a telefonszámodat. Komoly hátránya, hogy amikor hívást indítasz egy hasonló körzetszámmal rendelkező telefonra, de az egy másik szolgáltatónál van regisztrálva, így a megszokott hálózaton belüli percdíjak helyett, drágább tarifával beszélgetsz. A hasonló esetek elkerülésére hozta létre az NMHH a tudakozóját, amelyben leinformálhatod az adott mobilszám regisztrátorát.

hirdetes

Melyik szolgáltatóhoz tartozik az adott telefonszám?

Internetes tudakozó

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott tudakozót több platformon is elérheted. Amennyiben van rá lehetőséged az interneten keresztül is végrehajthatod egy-egy telefonszám keresését. A http://szamhordozottsag.nmhh.hu/ oldalon csak üsd be a lekérni kívánt számot, majd írd be az ellenőrző szöveget. Amennyiben minden információt helyesen adtál meg, egyből láthatod, hogy hordozott e a szám vagy sem és az eredeti szolgáltató nevét. Mindössze egy perc az egész, amellyel akár komoly összeget is spórolhatsz a havi számládon.

Telefonos tudakozó

Amennyiben nem vagy interned közelben, telefonról is megoldhatod a lekérést, méghozzá kétféleképpen. Az első lehetőség, hogy tárcsázod a díjmentesen hívható 1748-as tudakozót. A hívás után beütöd a kívánt szám körzetszámát, majd a 7 jegyű telefonszámot és végül a # gombot. A művelet legvégén egy hang bemondja mely szolgáltatónál regisztrálták az adott mobilszámot.

Egy egyszerű USSD kód lefuttatása is elég lehet az információ lekérésére. Kezdd el tárcsázni a *126* karaktereket, a kétjegyű körzetszámot, a 7 jegyű hívóazonosítót és a # gombot, majd indítsd el a hívást. A hívás helyett a kód elküldésre kerül, válaszként pedig azonnal megérkezik az adott számhoz tartozó szolgáltató. Ez a szolgáltatás is díjmentes.

Szémhordozási statisztikák

Statisztikák

A számhordozásra az EU-hoz való csatlakozás, azaz 2004. május 1-e óta van lehetőségünk. Mára már több mint 900.000 vezetékes és több mint 1.000.000 mobilszám cserélt regisztrátort a körzetszám megváltozása nélkül. Átlagban több mint 10.000 szám vándorol minden hónapban. Ma több mint 11.000.000 mobil előfizetés van az országban, így mindenképp érdemes igénybe venned az NMHH tudakozóját, ugyanis kevesebb, mint minden 10. szám nem az eredeti szolgáltatójához tartozik.

Share Button