Okos segítség, ha nem találod a telefonodat

Rate this post

Biztos veled is megesett már, hogy hirtelen nem találod a telefonod. Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy ilyenkor a legtöbben egy kisebb szívinfarktust élnek át, és nincs annál jobb érzés, mint amikor újra a kezünkbe fogjuk a technológia gyermekét.

hirdetes

Ennek az oka nagyon egyszerű, mivel napjainkban minden fontos adatot a zsebünkben hordunk. Ott tartjuk mások elérhetőségét, fényképeket, emlékeket, sokan olvasnak is rajta, mások már a munkát is azon végzik. Nem csak telefonálásra használjuk, hanem szinte minden másra, fizetünk vele, és vannak olyan szerencsések, akik a lakásukat és az autóikat is azzal nyitják. De mit tehetsz, ha hirtelen nem találod a telefonod, és nem tudod, hogy merre keresd?

Ha nem találod a telefonodat az utcán

Először vizsgáljuk meg a lehetőségeinket az utcán.
A Google által biztosított Készülékkereső segít abban, hogy még távolról is be tudjuk azonosítani a készülék tartózkodási helyét. Látni fogjuk, hogy hol van a telefon, hány százalékon van az akkumulátor és, hogy mikor volt utoljára aktív. Akkor tudjuk használni ezt a lehetőséget, ha a telefon be van kapcsolva. Az is fontos, hogy legyen internet csatlakozás, és be legyünk jelentkezve a Google fiókunkba.

A Készülékkereső előnyét akkor fogjuk megtapasztalni, ha valahol elhagytuk a telefont, esetleg ellopták, és gyorsan észrevesszük a hiányát. Általában a készülékeket kódok védik, és ha nem várjuk meg, amíg kikapcsolják, akkor még időben meg tudjuk találni.
Amennyiben nem találod a telefonod és az iPhone, akkor használhatod a Find my iPhone szolgáltatást, ami a Készülékkeresőhöz hasonlóan működik.

Ha otthon nem találjuk a telefonunkat

Ha házon belül tettük le valahova a mobilt, és sehogy sem akar előkerülni, akkor először kipróbálhatjuk a memóriánkat. Jó ötlet, ha visszagondolunk arra a pillanatra, amikor utoljára használtuk, és ott kezdjük a kutatást. Nézzünk be a párna alá, és más eldugott helyekre is, az extrémebb sarkakat se kíméljük, akár a mosdóban is elbújhatott.

Az okosóra vagy okos karkötő tulajdonosok azonban előnnyel indulnak. Ezek a készülékek Bluetooth által csatlakoznak a telefonunkhoz, és nagyjából 10 méteres körzeten belül kapcsolatban maradnak vele. Ha otthon vagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint kiválasztani a készülék keresés opciót a karkötőn vagy az órán.

Ezután a telefon éles hangot fog kiadni, hogy az ágy alól is meghalljuk. Az sem baj, ha le van némítva, ami ugye a hívásokat azonnal kizárja a lehetőségeink közül.
A mai világban nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy elhagyjuk a mobilokat, mivel sokszor pótolhatatlan információt veszítünk el. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük, érdemes betartani pár tanácsot.

Megelőzés

Mindig legyen felhős biztonsági mentés. Gondoljunk arra, hogy nem kell ellopnia senkinek a telefont, az is elég, ha hirtelen tönkremegy. Ahhoz, hogy ne veszítsünk el semmit, inkább legyen minden a felhőben.

Ha nem találod a telefonod, akkor csak az nyugtathat meg, ha erős kódot, vagy ujjlenyomatot használsz, mert bár az Android eszközökön így is mindent lehet törölni, de legalább nem lesz hozzáférésük a személyes adatainkhoz, bankkártyánkhoz.

Share Button