Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2019-04-19 12:11:28
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

A legfontosabb telefonszámok, amelyek bármikor jól jöhetnek

Kép forrása: Pixabay

A legfontosabb telefonszámok veszély esetére

A segélyhívószámokkal rendszerint mindenki tisztában van, de amikor valami baj történik, a sokk következtében akár kimehetnek azok a fejünkből. Mentőre, tűzoltóra és rendőrre általában akkor van szükség, ha hirtelen érkezik a veszély, nem számítunk a problémás helyzetre.

Ilyenkor nehéz tisztán gondolkodni, és az sem ritka, hogy sokk ér bennünket, tehát nagyon fontos, hogy egyszerűen használható rendszerben tudjunk gondolkodni. Az általános segélyhívó szám a 112, ahonnan a probléma jellege szerint küldenek segítséget a szakemberek.

Baleset vagy egészségügyi probléma esetén a 104-es szám tartozik a mentőkhöz. Ha tüzet tapasztalunk, akkor a 105-ös számon hívhatjuk a tűzoltóságot, a rendőrség pedig a 107-es számon elérhető. Ezek olyan alapvető fontosságú számok, amelyekre bármikor szükség lehet.

Közszolgáltatók

Szintén a mindennapi feladatmegoldáshoz jöhetnek jól azok az ügyfélszolgálati számok, amelyek a közszolgáltatók működéséhez kapcsolhatóak. Ezek rendszerint elérhetőek az érintett közszolgáltató saját weboldaláról, de akár a rendszeresen kiérkező számlákkal együtt a levélben is megtalálhatóak azok.

A területileg illetékes elektromos művek, gázművek, csatornázással foglalkozó szervek, valamint a vízzel és távfűtéssel összefüggő elérhetőségek szintén lényeges információk, melyeket probléma, esetlegesen felmerülő kérdés alkalmával hívhatunk.

Általában automatával találhatjuk magunkat szembe, melynek kapcsán az aktuális menüpontokat választva eljuthatunk azonban ügyintézőhöz is.

Utazási információk

Az internet kiváló segítőtársnak bizonyul akkor, ha utazással kapcsolatos információkra lenne szükségünk. Sok esetben még a telefonos elérhetőség sem szükséges, hiszen a vonatkozó weboldalon minden megtalálható. Legyen szó akár a repülőgépek érkezéséről, a busz-és vonatközlekedésről, rendszerint elérhetőek az online felületeken a tudnivalók.

Amennyiben mégis telefonos segítséget szeretnénk kérni, vagy egy konkrét ügyben informálódnánk, akkor az ügyfélszolgálatos telefonszámot célszerű hívni. Taxi rendelés esetén fontos, hogy több szolgáltató elérhetőségével is tisztában legyünk, így biztosan kaphatunk autót, ha hirtelen szükségessé válna.

Lelkisegély számok

Ma már hazánkban is egyre gyakrabban választják az emberek a különféle lelkisegély számokat. Míg egykoron ez tabunak számított, addig napjainkban többféle elérhetőség között válogathatunk, és ha esetleg arra még nem érezzük készen magunkat, hogy egy segítő csoportot felkeressünk, akkor is beszélhetünk hozzáértővel, aki hasznos tanácsokkal láthat el.

A tapasztalatok szerint a lelkisegély számok nem csak az alkohol-és drogfüggők esetében keresett, hanem a melegek, a rákos megbetegedéssel küzdők, vagy például a társaságra vágyó idősek is választják a támogatás e formáját.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!