Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-08-28 12:15:29
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Angol telefonszám írása

Fontos tudni, hogy Angliában a legtöbb hivatalos ügyet csak telefonon, vagy előzetes telefonos időpont egyeztetéssel lehet intézni, így ha külföldre szeretnénk telefonálni, vagy ott élni, dolgozni, akkor érdemes megjegyeznünk az alapvető szabályokat e téren.

GYAKORLATI TANÁCSOK

Nagy-Britannia hívószáma a 44, külföldről indított hívás esetén +44-et kell tárcsázni. A mobiltelefonszámok 0-val kezdődnek és általában 10 jegyűek. A körzetszám a 0 után következik, ha egy vagy kettő, akkor a szám vezetékes, ha hét, akkor mobil, ha nyolc, akkor valamilyen speciális szám (mint Magyarországon a kék és zöld számok). Amint tudjuk, az angol telefonszám 44-el kezdődik, majd ezután következik a körzetszám, London körzetszáma például a 20, majd ezt követi a nyolcjegyű mobilszám.

A segélyhívószám a 999, ez nem egy szervezet hívószáma, mint hazánkban, hanem ez esetben kérni kell, mely szervezettel szeretne beszélni (mentők, tűzoltóság, rendőrség, parti őrség), tulajdonképpen úgy működik, mint a magyar 112-es segélyhívószám.

 

TELEFONÁLÁS KÜLFÖLDRE

Mivel a GSM rendszer az egész Európai Unión belül egységes rendszerű, így hazai mobil készülékünket is könnyedén használhatjuk Angliában is.

A helyben és londoni kiadványokban feltüntetett 020 1234-5678 jellegű számokat – saját (hazai) mobilunkról – úgy tárcsázhatjuk, ha a 020-at lecseréljük a +4420-ra.

Az EU távközlési ügyekért felelős biztosának hathatós fellépése következtében a nemzetközi roaming díjak 2007 augusztusától jelentősen csökkentek, így olcsóbban telefonálhatunk kint élő rokonainkkal, vagy barátainkkal.

Az európai uniós rendelet értelmében maximalizálták a mobiltelefonról külföldön indított és fogadott hívások díjait. A hívásfogadás díja legfeljebb nettó 24 eurócent, míg a hívásindítás díját 49 eurócentben maximálták.

A hazai szolgálatók által felszámított árakról természetesen érdemes érdeklődni az előfizetés szerinti mobil szolgáltató honlapján.

ANGOL MOBIL SZOLGÁLTATÓK

A telefonálás az egyik legfontosabb dolog amivel rengeteget lehet spórolni, ha okosan választunk a 6 angliai mobil szolgáltató között. Az eleinte érdemes a Pay As You Go szolgáltatót előnyben részesíteni, mivel az előfizetéses mobilszámhoz 12-24 hónapos hűségidőt kötnek, valamint szükséges, hogy már legalább fél éve rendelkezzünk bankkártyával a szerződés megkötésekor, ennek hiányában a szolgáltató akár £100-150 kauciót is kérhet. Mind a 6 mobil szolgáltató tarifái nagyjából ugyanazok, azonban csupán egyikük, a "Three" szolgáltatás támogatja a Skype-ot is. Így lehet chatelni, telefonálni minden Skype felhasználóval a világon, teljesen díjtalanul, korlátlanul!  Nem kerül felszámításra adatforgalmi díj, nem szükséges 3G lefedettség sem.

SKYPE

Skype és Skype között minden esetben díjtalan a beszélgetés. Magyarországi és angliai vezetékes telefonszámokat egységesen 5Ft/ perc-ért lehet hívni. Fontos azonban megjegyezni, hogy a mobiltelefonon futó Skype-al angliai vezetékes telefont nem hívhatunk, magyarországi vagy egyéb országba tartozó telefonszámokat azonban igen! Angliai vezetékes számot csupán számítógépről hívhatunk Skype-on keresztül.

Ha esetleg élnek kint rokonai, ismerősei Nagy-Britanniában, vagy gondolkozik a kiköltözésen a jobb megélhetőség, vagy környezetváltozás reményében, érdemes ezeknek áthatóbban utánanéznie, interneten keresgélve számos fontos információt találhat a témával kapcsolatban.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!