Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2014-11-29 06:20:15
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: Otthon

Anyagi támogatás a fűtésrendszerek korszerűsítésére

Fontos, hogy felfigyeljenek az ilyen lehetőségekre, és ha alkalmuk adódik, megragadják azt, ugyanis a szén-dioxid kibocsátás akár 40-41%-os csökkenését is elérhetik hosszú távon.

A Kazáncsere-pályázat célja, hogy segítséget nyújtson a nem kis költségvetésű munkálatok kivitelezésére, ezáltal nagymértékben csökkentve a szén-dioxid kibocsátást. A pályázat elsősorban klímavédelmi céllal lett meghirdetve, melyre egymillió forint keretösszeg van biztosítva.

Támogatható tevékenységek

Minden olyan fűtésrendszeri korszerűsítés támogatást nyerhet, mely hozzájárul a pályázat céljához, vagyis csökkenti a szén-dioxid kibocsátást.

Pályázni lehet elavult hőtermelő berendezés új kondenzációs gázkazánra való lecserélésére, meglévő hőtermelő rendszer korszerűsítésére, járulékos munkálatok finanszírozására és számítási, tervezési költségekre. Beszerelésre csak abban az esetben nyerhet támogatást a pályázó, ha az illető felszerelés új, használt eszközök beszerelését nem támogatják. Mindez bővebben megtalálható a Pályázati Útmutatóban.

Elnyerhető fűtástámogatás

A támogatás az elszámolás elfogadását követően lesz finanszírozva, és pályázatonként egy lakásra igényelhető. Ugyanarra a lakásra csak egy pályázó részesíthető támogatásban.

Fontos kitét, hogy a megnyert összeg nem haladhatja meg a bruttó 650.000 forintot, és ez az összes elszámolható költség 40%-át teheti ki.

Célközönség

Pályázatot benyújthatnak azon magánszemélyek, akiknek állandó (életvitelszerűen lakott) ingatlanukban elavult fűtéstechnikai felszerelés van, és ezt lecserélni óhajtja. Lakóépületi lakás tulajdonosai abban az esetben nyújthatják be pályázati kérelmüket, ha az illető lakóépület önálló gépészeti egységgel rendelkezik, maximum 4 lakást tartalmaz, és nem ipari technológiával épült.

Fűtéskorszerűség pályázat benyújtása

A pályázatot kizárólag elektronikus formában nyújthatja be a pályázati portálon (http://zfr-kazancsere.hu) keresztül az a természetes személy, aki regisztrál ügyfélkapus, és pályázatportál oldalakon is, ugyanakkor tulajdonosa az ingatlannak, amely pályázata tárgyát képezi.

A végső határidő 2015. január 31. A keretösszeg kimerülése esetén a pályázat lezárásra vagy felfüggesztésre kerül, tehát a pályázatot a beérkezés sorrendjében bírálják el az illetékesek. A támogatási döntésről a pályázókat a bírálástól számított 15 napon belül értesítik.

További kérdéseire választ kaphat a kedves olvasó a Pályázati Útmutatóból.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!