Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2020-12-16 23:40:12
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Az ismeretlen telefonszámokról

A legkézenfekvőbb megoldás erre az esetre, ha a böngészőt használjuk segítségül. A megfelelő oldalt megtalálva, ha a szám szerepel a rendszerben, tehát nincs titkosítva, könnyedén rákereshetünk az interneten. Rengeteg féle oldal van, melyek különböző csoportokban képesek keresni. Szolgáltatókra lebontva a legáltalánosabb, így ha nem privát hívóval volt dolgunk, szinte azonnal ki is dobja a szám tulajdonosát.

Előfordulnak olyan esetek, amikor tulajdonosnak mást dob ki, mint a tényleges hívó volt. A rendszer csak azt tudja érzékelni, és arról tud nekünk információt adni, hogy a telefonszámnak a tulajdonosa, tehát a számhoz tartozó fióknak, profilnak ki a tulajdonosa. Ezt azért fontos kiemelni, mert a családi kedvezmények és az egyszerűség kedvéért, van hogy egy család csak név alatt jelenik meg, így az androidos telefonok SMART funkciója, mely megjeleníti ismeretlen számoknál a nevet attól függetlenül, hogy nincs elmentve nekünk a szám, van hogy félreinformál minket.

Van hogy a szolgáltató száma is félrevezethet minket, hiszen arra is lehetőség van, hogy számot vigyünk át másik szolgáltatóhoz, így hogyha először nem sikerülne, de erős a gyanú, érdemes megpróbálni másik szolgáltatóknál is, vagy keresni egy olyan oldalt, mely átfogóan foglalkozik a publikus információkkal.

Alkalmazások ismeretlen telefonszámokhoz

Találhatunk olyan alkalmazásokat is akár az AppStore-ban, vagy a PlayÁruházban, amik kifejezetten erre a célra lettek kialakítva. Az ismeretlen számok kezelése, ezek letiltása a fő profiljuk. Nem kell amiatt sem aggódni, hogy a már meglévő számokat nem tudjuk majd a rendszerbe átvinni, a szinkronizáció tökéletesen működik ilyen téren. Szinte egy érintéssel már a kiválasztott alkalmazás lesz az elsődleges az ilyesfajta kommunikációk terén, ami megkönnyíti számunkra is a szűrést az ismeretlen számok terén.

Például a Call Control alkalmazás azért kiemelkedő, mert globálisan gyűjti a spam hívók számait. Ezeket meg tudjuk mi is tekinteni, időrendi sorrendben a bejelentések alapján, mi is tudunk jelenteni számot. Így már az ismert problémát, az ismert veszélyt sokkal könnyebben tudjuk megelőzni, mint utólag akár saját bőrünkön tapasztalva. Lehetősége van alkalmazáson belül a számok letiltására is, így ha túl sokszor keresnének, megállíthatjuk a hivogatásokat.

Telefonkönyv ismeretlen hívók azonosítására

Ha valaki a régi jól bevált módszereknél maradna, és viszonylag sok ideje van arra, hogy az ismeretlen számot megkeresse, a telefonkönyvek tökéletes segítséget nyújthatnak. Mivel ezek főleg földrajzilag lebontva szoktak megjelenni, így egy ismerős, vagy szomszéd számának kikeresése biztosabb, mint mondjuk egy teljesen ismeretlen szám tulajdonosának megtalálása.

Fordított esetben is hasznos lehet, amikor mi szeretnénk felhívni valakit, akinek azonban nem tudjuk a telefonszámát. A név ismeretével könnyedén az ABC sorrendben összegyűjtött lista megfelelő helyére lapozhatunk és lefelé haladva megtalálhatjuk a keresett nevet. Itt persze lehetséges, hogy több szám fog megjelenni, ha nagyobb körzetre, vagy egységre lebontott telefonkönyvet nézünk. Ilyenkor még cím alapján is segíthetünk magunkon, ha az információ a tulajdonunkban van.

Összességében tehát érdemes vigyázni az ismeretlen számokkal, főleg hogyha privát hívóval van dolgunk. Szerencsére, ha kiírja már a számot, könnyedén nyomozhatunk, azonban a titkosított telefonálókat a továbbiakban is érdemes nem felvenni. Napjainkban is előfordulhat még, hogy különböző csalási szándékokkal keresnek minket. Rossz a kiválasztottnak lenni ilyen helyzetekben, azonban az eszközökkel, melyek csak egy karnyújtásnyira vannak nekünk, könnyedén megelőzhető a probléma.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!