Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2014-05-12 12:00:38
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: Utazás

Budapest, mint a külföldi turisták egyetlen célpontja

A pesti oldalon elhelyezkedő Parlament méltán nevezhető Európa egyik legszebb épületének, mely különösen esti fényben nyújt káprázatos látványt a Duna fölé magasodva. Hasonló építészeti remekmű az Operaház, mely Ybl Miklós tervei alapján készült, és a mai napig elkápráztatja a nagyérdeműt.

A nagyvárosokban mindig is kiemelt igény mutatkozott a zöldterületek iránt. Ezt a célt szolgálja a Margitsziget, mely szabadtéri rendezvények, hétvégi programok kedvelt helyszíne. A középkori szakrális emlékhelyek mellett sétányok, tavak, vadaspark, vendéglátóhelyek, japán sziklakert és számos sportolási lehetőség várja a turistákat.

Rendezvények, megemlékezések és a hozzá kapcsolódó zöldterületen számos szabadtéri program helyszíne a Hősök tere, valamint a fővárosiak, és turisták által is szívesen választott Városliget. A Millenniumi Emlékművet két oldalról a művészet szerelmeseinek erősen ajánlott Szépművészeti Múzeum, valamint a Műcsarnok határolja, háta mögött pedig a Városliget terül el a Vajdahunyad várával, a Műjégpályával, a Fővárosi Nagycirkusszal, a Széchenyi Fürdő impozáns épületével, valamint a Fővárosi Állat-, és Növénykerttel. A terület minden korosztály számára ideális kikapcsolódást nyújt.

Bár a SzállásKérés szakemberei is úgy vélik, hogy a főváros wellness szállás kínálata iránt rendkívül nagy a kereslet, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy kevésbé lennének népszerűek azok a strandok, gyógy-, és élményfürdők, ahol igazán magas színvonalon élvezhetik a turisták a víz közelségét. A már említett Széchenyi Fürdő mellett a Király Gyógyfürdő, a Gellért Gyógyfürdő, a Palatinus, a Római Strandfürdő is remek választásnak bizonyulnak. A kirándulók számára a Füvészkert angolpark-stílusban kialakított területe, a Budai-hegységben megtalálható Pálvölgyi-cseppkőbarlang, a Gellért-hegyről nyíló kilátás, és az ottani túraösvények mellett a Budai Arborétum is közelebb hozza a természetet a turistákhoz.

A látnivalókat a végtelenségig sorolhatnánk, hiszen még szót sem ejtettünk a Budakeszi Vadasparkról, a Tropikáriumról, az Aquaword kínálta felhőtlen szórakozási lehetőségeiről, vagy az Erzsébet-kilátóról. Budapest annyi programmal és látnivalóval várja a külföldről hozzánk érkező turistákat, hogy mellette sokszor nem marad már idő hazánk egyéb tájainak, városainak felfedezésére. A főváros méltán nevezhető tehát Magyarország leginkább keresett, egyedülálló turisztikai régiójának.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!