Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2020-04-15 05:46:18
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: OTP Bank

Cetelem Netbank telefonszám tudakozó – 06209000865

Mi akkor a Cetelem Netbank valós telefonszáma?

Igaz, hogy a Cetelemhez nagyon sok telefonszám tartozik, és az is előfordulhat, hogy ugyan nem vagyunk a cég ügyfelei, de hozzájárultunk, hogy az adatainkat ajánlattétel céljából egyes pénzintézetek vagy biztosítók megkaphassák, de azért nem árt óvatosnak lennünk. Ha kétségeink vannak, hogy a valóban a Cetelemtől kerestek minket, hívjuk fel a honlapon található központi telefonszámukat, a (06-1) 458-6070-t. Ez minden kétséget kizáróan a Cetelemhez tartozik, és az ügyfélszolgálat munkatársai biztosan ebben is segítségünkre lesznek.

Emellett, ha tényleg a Cetelemet keressük, akkor is érdemes a központi ügyfélszolgálat számát tárcsázni, és nem egy olyan számot, aminek kétséges a megbízhatósága. Előfordulhat, hogy a szám, amiről hívtak minket valóban a Cetelemhez tartozik, de vannak olyan esetek, amiket mindenképp a Netbank telefonszámán keresztül tudnunk csak elintézni. Ilyen ügylet például, ha a Netbankunk biztonsági okokból zárolásra került. Ezt csak a központi szám hívásával tudjuk feloldani.

Mit tegyünk, ha a 06209000865-os telefonszámon hívnak minket a Cetelem nevében?

Természetesen az sem kizárt, hogy a 06209000865-os szám nem valós. Lehet spam telefonszám, de scam vagy wangiri szám is. Ilyen számokról vagy hívást indítanak, és visszahívást kérnek, de előfordulhat, hogy csak kitartóan hívogatnak minket. Gyanús SMS-ek is jöhetnek az ilyen számokról „Sürgősen hívj” üzenettel. Ezekkel nagyon kell vigyázni, hiszen a céljuk, hogy a lehető legtöbb adatot leszedjék az okostelefonunkról, vagy a telefonszámlánkat terheljék meg egy nagyobb összeggel. Az ilyen hívások főként külföldi előhívószámról jönnek, de előfordulhat hazai mobilszolgáltató előhívószáma is.

Ha a 06209000865-es telefonszámról keresnek minket, mindenképp bizonyosodjuk meg a hívás valódiságáról. Amennyiben valóban a Cetelemtől keresnek minket, minden esetben be fog mutatkozni a hívó, és azt is közli, hogy a hívás rögzítésre fog kerülni. Ehhez még egy kódot is fogunk kapni, amivel a rögzített hívást visszahallgathatjuk. Ha ezt a hívó nem teszi meg, nyugodtan kérdezzünk rá, így kicsit könnyebben kiszűrhetjük a csalókat. Emellett arra is figyeljünk, hogy milyen ügyben keres minket a hívó, mivel a szerződésünkkel felmerülő problémák esetén nem a Cetelem Netbank telefonszámáról jövő hívással fognak minket értesíteni, hanem SMS vagy e-mail útján.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!