Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2014-01-02 11:14:34
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: Lakás ötletek

Duguláselhárítás házilag, hogy ne kelljen kihívnia  a mestert

Nem kell ahhoz ezermesternek lenni, hogy egy szifont szétszereljünk, és még ha sosem csináltunk ilyet, akkor is minden gond nélkül megtehetjük ezt. Arra feltétlenül ügyeljen, hogy mit, honnan szedett le, így a tisztítás után nem jelenthet problémát az újbóli összeszerelés.

duguláselhárítás házilag

A konyhai lefolyó, vagy a fürdőszobai csap esetében minden további nélkül, akár laikusként is hozzáláthatunk a munkához, de a kád, valamint a zuhanytálca dugulásainál inkább válasszon más módszert a hiba elhárítására! Ha nem kíván azonnal szakembert hívni, és akár komoly összeget kifizetni a javításért, érdemes olyan szereket bevetnie a cél érdekében, melyek már nagyanyáink korában is remek szolgálatot tettek hasonló helyzetekben.

Olcsó szerek a dugulások ellen

Szódabikarbónát a háztartásban számos esetben eredményesen használhatunk. Vízkő ellen, vagy ruhák fehérítésekor kiválóan használható az olcsó alapanyag, de hasonlóképpen jó választásnak bizonyul duguláselhárításkor is.

Öt evőkanálnyit forrásban levő vízzel elkeverve, majd ezt az elegyet a lefolyóba öntve máris átjárhatóvá tehetőek a csövek. A még nagyobb hatékonyság elérése érdekében a víz helyett keverhetjük ecettel is, amely a kellemetlen szagok ellen is kiváló. Akkor se rohanjon rögtön a boltba, ha esetleg nincs otthon szódabikarbóna, hiszen helyettesíthető sütőporral is.

Mosógép tisztítás alkalmával már bizonyított a trisó, de a szerből egy flakonnyit egy éjszakán át a lefolyóban hagyva még a makacs dugulásokkal is elbánhatunk. Gyorsabb megoldást kínál a bórax, melyet elegendő forró vízzel elkeverni, és már negyed óra múlva tapasztalhatóak a pozitív jelek.

Természetesen ezek a filléres alapanyagok nem csupán a konyhában és a fürdőszobában vethetőek be sikeresen, hanem a wc esetében is. Mivel itt a csövek jóval vastagabbak, így az említett alapanyagokból is többre lehet szüksége. Használjon három zacskó szódabikarbónát, és közel egy üveg, forró ecetet. A bűz garantáltan eltűnik, de a kellemetlen ecet szagtól sem kell sokáig tartani, hiszen gyorsan elpárolog az – arról nem is beszélve, hogy a dugulásnak hamarosan nyoma sem lesz.

Bolti duguláselhárító szerek

Megpróbált már minden létező házilagos módszert? Ha nem járt sikerrel, még mindig bevetheti a boltok polcain sorakozó vegyi anyagokat, melyeket többféle formában szerezhet be.

Attól függően, hogy lefolyótisztítók folyadék, por, vagy granulátum állagúak, használatuk eltérő lehet, erről tájékozódjon mindig a csomagoláson. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy gumikesztyűvel védje kezeit, hiszen a vegyszerek maró hatással rendelkeznek.

Különböző összetételű anyagokat ne keverjen egymással, így elkerülheti a kémiai reakciók során felszabaduló veszélyes gázokat! S amire nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, az a megelőzés!

Figyeljen oda lefolyói állapotára, tartsa azokat rendszeresen karban, hiszen így elejét veheti a dugulások kialakulásának!

Tetszett? Osszd meg másokkal is!