Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2014-07-06 15:12:09
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: Utazás

Egerszalóki hőforrás különleges élménye

A gyógyvíz nem olyan régen került a felszínre, véletlenül. Kőolaj lelőhely reményében kutat fúrtak, azonban ásványi olaj helyett gyógyhatású víz tört fel 400 méter körüli mélységből. Az emberek csak pár évvel később tudták élvezni bőrükön a kút meleg, gyógyító vizét, (melyet több éves orvosi kutatás előzött meg), mert a kútfúrást követő nyolcadik évben építettek csak hozzá néhány méter átmérőjű medencét is.

A víz gyógyhatásának titka összetételében (többek között fluor, króm, mangán, cink és vas) rejlik, rendkívül gazdag olyan nyomelemekben, mely az emberi test számára nélkülözhetetlen, ezért nem csak külsőleg használatos.

Fogyasztásával enyhülhetnek a gyomorpanaszok és elősegítheti a fogyását is. Az egerszalóki gyógyvízi medencék közkedveltek a betegek körében, mint mozgásszervi korlátozottak, legyen oka reuma, ízületi bántalmak, vagy csontsérülés, idegi megbetegedésekben szenvedők, anyagcserezavarokkal küszködők.

A meddőség kezelésére is alkalmas, hiszen néhány meddőséget kiváltó okot (mint például petevezeték gyulladás) képes megszűntetni a gyógyforrás, továbbá elősegíti a gyorsabb felépülést műtétek után.

Egerszalókra tehát több napra érdemes mennie, hiszen az év közben felgyűlt fáradalmakat nem tudja egy nap alatt kipihenni és nem is tudja kiélvezni a fürdőzést sem.

Érdemes megnéznie a többi egerszalóki látványosságokat is és borkörútra mennie. A megfelelő szállás sem okozhat gondot Önnek a mai világban, hisz több szállás kereső található az interneten, mint például a myszállás.

A myszallas.com honlapon több Egerszalók szállás közül választhat, melynek következtében azonnal össze tudja hasonlítani az Ön számára kedvező ajánlatokat. Megtervezheti jóval előre is az utat, melyben segítségére lehet a kereső szolgáltatás, ahol kiválaszthatja azt is, hányan kívánnak szállást foglalni egyszerre. Előnye, hogy regisztráció nélkül is nézelődhet, de akár foglalhat is.

Mindenképpen keresse fel kezelőorvosát és kérje ki tanácsát a fürdőzéssel kapcsolatban, mert például rákos megbetegedés, fertőző betegség fennállása esetén kifejezetten tilos igénybe vennie a gyógyvizet.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!