Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2014-11-19 20:54:18
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: Egészség

Egészséges vérnyomáscsökkentők

A nemrégiben divatossá vált bio-őrület sem hiába tört magának ilyen erős utat, hiszen számos területen bizonyították már, hogy azok az emberek, akik odafigyelnek arra, hogy mit esznek, sokkal egészségesebbek, és kevésbé hajlamosak a megbetegedésre. Ha megteheti, hogy a gyógyszer helyett vagy kiegészítőjeként egészséges módszerekkel kezelje magas vérnyomását, miért ne tenné?

Természetes vérnyomáscsökkentők:

A fokhagyma szíverősítő hatású, a mesterséges gyógyszerek gyártása előtti időkben elterjedt és közismert gyógyszer volt a szívbetegséggel küzdők körében. A fokhagyma segíti a vérkeringést, megakadályozza az érelmeszesedést, gátolja a vér sűrűsödését. Persze, vannak emberek, akik irtóznak a fokhagyma ízétől, esetleg erőteljes szagától (pont ezen tulajdonságait okozza az az aminosav, amire szüksége van a szervezetnek a gyógyuláshoz). Ha elég sok ideig főzzük a fokhagymát, enyhülni fog az íze, nyers formájában pedig a citrom, citromlé segíthet a kellemetlen szag elnyomásában.

Ugyancsak gátolja az érelmeszesedést, és segíti a vérkeringést a fagyöngy. Tea formájában kell fogyasztani: megelőzheti a szélütést, mivel vérnyomás-szabályozó hatása van, ezenkívül könnyű beszerezni is, hiszen lépten-nyomon fellelhető a természetben.

A tejnek is ismert a vérnyomáscsökkentő hatása, egyéb hasznos vitamintartalma mellett. Talán ezt a legkönnyebb étrendbe iktatni, hiszen a legtöbb embernek már amúgy is hozzátartozik az étrendjéhez a rendszeres tejfogyasztás. Ide sorolhatjuk a tojást is, ami szintén egy gyakran használt hétköznapi élelmiszer, ugyanakkor a fehérjének szintén vérnyomáscsökkentő hatása van.

Azoknak az embereknek, akik szívesen fogyasztanak zöldséget, felsorolunk pár egészséges vérnyomáscsökkentőt, amelyekből gyakrabban kell majd vásárolni:

  • A brokkoli egy káliumban gazdag zöldség, amely szintén jelentősen csökkenti a vérnyomást, és nem utolsósorban roppant egészséges, számos diétához ajánlják a szakértők.
  • A céklalében található nitrátnak köszönhetően egy pohár lével is jelentősen csökkentheti vérnyomását, ráadásul tisztítja az ereket is.
  • A héjában sült krumpli is segíthet, hiszen gazdag magnéziumban és káliumban, amik fontos szerepet játszanak a vérnyomás megfelelő szinten tartásában.

A végére hagytuk a jó hírt, miszerint az étcsokoládé is segít a vérnyomáscsökkentésben, tehát nyugodtan megengedhet magának a csokoládéból is, miután jóllakott az egészséges vérnyomáscsökkentő zöldségekkel.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!