Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-08-04 11:04:48
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Erre is jó a telefonszám kereső

A telefonos zaklatásokból még mindig nem nőtt ki a világ. Ez nem csupán gyerekek, lázadó, undok kamaszok szokása, de vállalkozások is épülhetnek arra, hogy emberek telefonszám adatainak megszerzésével a számok tulajdonosait hívogatva valamilyen előnyhöz jussanak. Ez az előny sokféle lehet, azonban a könnyű pénzszerzés a leggyakoribb, ok, melyben rendkívüli fantáziával megáldott személyek számtalan különös módszer kifejlesztésével érnek el sikereket.

A telefonszám kereső az ilyen jellegű problémákra nem mindig kínál megoldást, hiszen amennyiben a szám titkosított, a keresők nem fognak nevet, cégnevet kiadni hozzá harmadik fél számára. Ezzel a megoldással semmit sem tudunk meg. A különböző szolgáltatók saját tudakozója sem biztosíték, így megeshet, hogy hiába próbáljuk végig az összeset, nem jutunk közelebb a válaszhoz. Mit lehet tenni ilyenkor? A keresőmezőbe beírhatjuk a kérdéses telefonszámot és jobb (vagy épp rosszabb) esetben ad rá valamilyen találatot.

Ha egy a Google cégembe regisztrált cég vállalkozásának száma, akkor megtalálhatjuk a profilt, azonban mivel ez nyilvános adat, már a tudakozóknál is kiderül, kihez tartozik. A rosszabb eset az, amikor a keresett telefonszám fórumokon tűnik föl vagy a gyakorikérdések weboldalán és többen is jelzik, hogy zaklatóról, call centerről van szó. Itt legalább annyit nyerünk, hogy tudjuk, nyugodtan fekete listára tehetjük.

Telefonszám kereső, ahol a fórumon mindent megtudhatunk

Az egyik legszélesebb körű szolgáltatást nyújtó, online telefonszám kereső a telefontudakozo.hu. Ezen a weboldalon nem csupán a szokványos tudakozó szolgáltatást vehetjük igénybe, de rendelkezik egy fórummal is, amely a különböző telefonszámok szöveges értékelését teszi lehetővé. A zaklató számokról kapott hívások, SMS-ek leírásait olvashatjuk olyanok „tollából”, akik hozzánk hasonló telefon használók, hétköznapi emberek.

A weblap főoldalán sorban a legutoljára értékelt telefonszámokat és a hozzájuk tartozó bejegyzéseket láthatjuk. Ha lejjebb görgetünk, válogathatunk a következő kategóriákból: Utoljára hozzáadott telefonszámok, Utoljára keresett telefonszámok és Leggyakrabban keresett és legtöbbször értékelt telefonszámok.

Amennyiben nem találjuk az általunk keresett számot, de nem kaptunk SMS-t, csupán néhány nem fogadott hívás után kezdtünk el kutakodni, lehet, hogy nem zaklatóról van szó.

Amennyiben kaptunk már SMS-t, esetleg nem kívánatos, zavaró indokkal kerestek meg bennünket, vagy egy levakarhatatlan call centeresről van szó, akkor mi is hozzáadhatjuk újként az adatbázishoz, mégpedig a keresés után látható „Hozzászólás csatolása” alatt, ha kitöltjük „Az Ön tapasztalata a számmal” elnevezésű mezőt. Ide maximum 2000 karaktert írhatunk, amiben idézetként szerepelhet a kapott SMS vagy a beszélgetés leírása, a név, cégnév és az, hogy milyen ügyben telefonáltak erről a számról, valamint hányszor zaklattak minket.

Ez a telefonszám kereső szolgáltatás adhat okot visszaélésre is, azonban napi szintű ellenőrzés mellett a gyanús vagy bejelentett hozzászólásokat külön ellenőrzés alá vonják és amennyiben nem zaklató számról van szó, törlik.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!