Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-08-20 15:39:57
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Erste telefonszám

Könnyedén előfordulhat velünk, hogy nyaralás, üzleti út vagy bármilyen külföldi utazás alkalmával elhagyjuk a bankkártyánkat. Sőt, az is megesik sajnos nem egyszer, hogy más külföldiek, esetleg az adott ország kevésbé tisztességes polgárai teszik zsebre a kis műanyag lapocskát, melyen pénzünket őrizzük, és amellyel pénzünkhöz hozzá tudunk férni.

Ilyen esetekben, ha megbizonyosodtunk arról, hogy nem pénztárcán egy rejtett rekeszében, poggyászunk titkos zsebében van eltéve a kártya, azonnal le kell tiltani és be kell jelenteni az eltűnését. A legjobb esetben ezt azelőtt meg tudjuk tenni, hogy valaki felhasználná róla egyenlegünket. Sajnos úgy is lehetséges megszabadítani bankszámlánkat a rajta található összegtől, ha a rosszindulatú pénzszerző nem ismeri a kártya PIN kódját.

Ha külföldön ér minket ilyen csapás, akkor az Erste Bank magyar ügyfeleként a +36 1/ 302-5885-ös telefonszámon tilthatjuk le az leveszett vagy ellopott bankkártyánkat. Ezt a telefonszámot nem csupán a külföldön elhagyott kártyák esetén hívhatjuk, de a beföldi kártyaletiltásoknak is ez az útja.

Erste telefonszám változások lakossági és vállalati ügyintézéshez

Két külön Erste telefonszám közül választhatunk, ha banki ügyintézésünket telefon keresztül szeretnénk megoldani. A két szám közül annak alapján választhatjuk ki, nekünk melyik a megfelelő, hogy lakossági ügyintézésről van-e szó, mikrovállalatként vagy pedig vállalatkánt keressük fel bankunkat/leendő bankunkat.

Az Erste Bank a múlt év folyamán vezette ki 40-es, egységesen helyi tarifás telefonszámait és bevezette a két kizárólagos ügyfélszolgálati számot. Ezek a számok banki munkanapokon 07:00 és 21:00 között áll az ügyfelek rendelkezésére, azonban sürgősségi, főleg letiltási (bankkártya, TeleBank, NetBank) ügyekben és általános banki termékinformációkért. A bankkártya letiltására szolgáló 336 1/ 302-5885-ös telefonszám azonban továbbra is nonstop hívható belföldről és külföldről egyaránt.

Lakossági ügyfeleknek és mikrovállalkozásoknak a lakossági TeleBank hívószáma egységesen +36 1/298-0222.

Vállalati ügyfeleknek az ERSTEBUSINESS24 telefonszáma +36 1/ 298-0223.

A két telefonszám a fent említett időben áll az ügyfelek rendelkezésére 2017. október 1-től.

Az Erste bank természetesen online felületet is kínál a banki ügyintézések kényelmesebbé tételére, azonban néhány esetben az online és a telefonos ügyintézés némileg összemosódik. Egyes NetBanki ügyintézésekhez telefonunkat is használnunk kell, valamint a különböző jogosultságok igénylése is történhet telefonon vagy interneten keresztül A bankok internetes és telefonos szolgáltatásinak listája egyre bővül, bár az egyik legfontosabbért, a számlanyitásért természetesen még mindig személyesen kell befáradnunk valamely Erste bankfiókba.

A legújabb innováció a legtöbb bankot már elérte és telefonunkkal is fizethetünk a bankkártya helyett. A virtuális bankkártya igénylés már az Erste banknál is lehetséges, magányszemélyként a megadott Erste telefonszám hívásával kérhetünk bővebb információkat erről a lehetőségről. a telebank szolgáltatások egyre népszerűbbek, hiszen ma már inkább mobilunk segítségével szeretnénk a lehető legtöbb ügyünket elintézni.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!