Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2017-12-14 13:10:39
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Ezek az angol tanfolyamok közötti leggyakoribb különbségek

De mégis mi alapján tegyük le a voksot egyik vagy másik tanfolyam mellett? Melyek azok a tényezők, melyek a legtöbbek számára döntő tényezőnek számítanak a választáskor? Cikkünkben az euroexam.org segítségével ilyen kérdésekre keressük a választ.

Angol, a leggyakrabban választott idegen nyelv

Ha sorra vennénk azokat az idegen nyelveket, melyeket hazánkban a legtöbbször választanak a tanulók, akkor az angol minden valószínűség szerint vezetné a listát. Nem véletlen, hiszen például a némettel összehasonlítva, elsajátítása sokkal egyszerűbb, és a nyelvtani szabályok sem olyan szigorúan kötöttek.

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne kellene tanulni a közelgő nyelvvizsgára, de ha volt már dolgunk a némettel, akkor egyértelműen az angol felé tendálna újabb választásunk. Az angollal ráadásul a legtöbb munkahelyen elboldogulhatunk, és tevékenykedjen bármilyen külgazdasági kapcsolatokkal az adott cég, angolul garantáltan sikerül majd megértetni magunkat.

Csoportos tanulás és otthoni nyelvtanulás

A nyelvtanfolyamok számos előnnyel bírnak, hiszen nem csak el tudjuk így helyezni magunkat egy rangsorban felkészültség alapján, de a szóbeli gyakorlásra is nagyon sok lehetőségünk nyílik. Persze kiemelt jelentőséggel bír az otthoni tanulás is, mely során elsajátíthatjuk a nyelvtani szabályokat, begyakorolhatjuk a nyelvvizsgán előforduló írásbeli feladatokat, vagy szókincsünket bővíthetjük.

Akár online is rátalálhatunk olyan nyelvtanulókra, akikkel skype-on beszélhetünk angolul, elősegítve ezzel ismereteink gyarapítását és persze az élőszóban való megnyilvánulást is. Jó hír, hogy olyan nyelvtanfolyamok is vannak, melyek kifejezetten a hétvégén ráérők igényei szerint kínálják a tanulás lehetőségét. Ez a hétköznap dolgozók számára remek választás lehet.

Budapesti és vidéki lehetőségek

A főváros angol nyelvtanulás kapcsán is sokkal több ajánlattal várja a hallgatókat, mint a vidéki városok. Míg Budapesten többféle nyelviskola és induló tanfolyam közül válogathatunk, addig vidéki nagyvárosainkban gyakran csak egy-kettő nyelviskola található meg.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne bukkanhatnánk rá a lakóhelyünkhöz közeli megoldásra. Az ország minden pontján elérhető a színvonalas képzés, melynek végeredményeként sikeres nyelvvizsgát tehetünk. Akár menet közben is csatlakozhatunk egy-egy csoportos képzéshez, így bekapcsolódhatunk a tanulásba akkor is, ha a kezdetektől nem tudjuk megoldani a jelenlétet.

Munkavállaláshoz és tanuláshoz egyaránt ideális tanfolyamok

A nyelvvizsgára való felkészülés mellett sokan a diploma megszerzése, vagy egy-egy tanfolyam befejezése kapcsán döntenek. Nem ritka azonban az sem, hogy külföldi munkavállalásban gondolkodnak a hallgatók, és ennek érdekében szeretnének angolul vagy például németül tanulni.

Ez utóbbit főként azok választják, akik már korábban is a németet tanulták, vagy kifejezetten német nyelvterületen szeretnének munkát vállalni. Legyen szó bármilyen célokról is, a sikeres nyelvvizsga nem csak az önéletrajzban mutat jól, de gondoskodik arról is, hogy bárhol a világon elboldoguljunk.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!