Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-04-11 16:12:27
Olvasási idő: 6 perc
Kategória: tudakozó

Ezért használd a Vodafone tudakozót!

Ebben az esetben jó szolgálatot tehet a telefonos tudakozó, aminek segítségével könnyen kideríthetjük, hogy ki tárcsázta a telefonszámunkat. Amennyiben kijelzésre került a hálózati azonosító és azt látjuk, hogy Vodafone-os számról érkezett a hívás, akkor különösen egyszerű dolgunk van, hiszen a Vodafone tudakozó gyors segítséget nyújt.

A Vodafone tudakozó használata

Az internet sok mindenre lehetőséget kínál a felhasználók számára, amik közül az ismeretlen telefonszám beazonosítása sem kivétel. Csupán annyi a teendőnk, hogy fellépünk az online felületre és a birtokunkban lévő adatok alapján elindítjuk a keresést.

A platformon telefonszám, név, cím, település és irányítószám megadásával is lehet tudakozódni a hívó fél kiléte felől. Változó lehet, hogy milyen adatokkal rendelkezünk, de mindegyiket érdemes külön-külön, egyszerre és kombinálva is beírni az üres mezőkbe.

A tudakozó az esetek többségében hasznos információkkal tud szolgálni. Fontos tudni, hogy az adatok megadása után a kereső általában 20 találatot jelenít meg, de ha nem találjuk köztük a keresett információt, akkor érdemes újból megismételnünk a műveletet. A felület akkor is ugyanúgy működik, ha Telekom, Telenor vagy Vodafone tudakozót használunk.

Mikor érdemes a telefonos tudakozóhoz fordulni?

A tudakozón keresztül sokféle adatot le lehet kérni, többek között a hívó fél nevének és lakcímének is a birtokába kerülhetünk, amennyiben erre engedélyt adott előzőleg. Ha az adott személy nyilvános adatokkal rendelkezik az interneten, akkor fényt deríthetünk a kilétére, anélkül, hogy vissza kellene hívnunk őt. Az előzetes tájékozódás által sokkal magabiztosabban állhatunk neki a telefonbeszélgetésnek, ami sok esetben előnnyel jár. A sima telefonos tudakozón keresztül olyan közérdekű telefonszámok is könnyen elérhetőek, mint amik például a NAV irodáihoz, a bankokhoz vagy az önkormányzatokhoz irányítanak minket.

Az is gyakran előfordulhat, hogy a fogyasztóvédelem, a bíróság vagy az autóbusz pályaudvar telefonszámára van szükségünk. Ha épp sietős dolgunk akad és nincs időnk a szükséges elérhetőségek után kutatni az internet virtuális útvesztőiben, a telefonos tudakozó akkor is gyors segítséget nyújthat. Az online felület abban az esetben is a rendelkezésre áll, ha vészhelyzet van és a rendőrséget, a mentőket vagy a tűzoltókat kell felhívni.

Mindannyian különböző képességekkel vagyunk megáldva és nagy bajba kerülhetünk, ha a számjegyek megjegyzése nem tartozik az erősségeink közé. A fent említett helyzeteken kívül sok más szituáció is előfordulhat, amik során a telefonos tudakozó hatékony megoldást kínál a felmerülő problémákra. Ha állásinterjúra vagy egy megbeszélésre készülünk és tudatosul bennünk, hogy elfelejtettük a találkozón részt vevő személyek nevét, akkor is könnyen kikereshetjük az adatokat a telefonszámok alapján.

Milyen esetben nem hoz eredményt a Vodafone tudakozója?

Ha a hívó fél adatai nyilvánosak, akkor a mobiltelefonszám visszakeresésekor csak a számhordozók okozhatnak némi fennakadást. Előfordulhat, hogy bár Vodafone-os számról hívtak minket, a Vodafone tudakozó mégsem listázza ki nekünk a találatokat.

Ha az újbóli keresés is eredménytelenül zárul, akkor joggal gyanakodhatunk arra, hogy a hívó fél szolgáltatásváltást hajtott végre a közelmúltban. Ennek következményeként hiába is próbáljuk, nem fogjuk megtalálni az adatbázisban a szükséges információkat. Ez viszont még nem ok arra, hogy feladjuk a kutatást.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által kialakított rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy kiderítsük, eredetileg melyik mobilszolgáltatóhoz tartozott a telefonszám. Ehhez nem kell mást tenni, mint fellépni a http://szamhordozottsag.nmhh.hu oldalra és megadni a hívó telefonszámát, hogy nyomban fény derüljön az illető kilétére. A számhordozó adatbázis használata akkor is jól jöhet, ha azt akarjuk megtudni, hogy az adott telefonszámot milyen tarifával tudjuk hívni.

Mi a teendő, ha zaklatnak telefonon?

A telefonos kutatás eredménye nem mindig okoz örömet, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy nem kívánatos személy keresett minket. Ha szerencsénk van, akkor ez csak egyszer fordul elő, de rosszabb esetben a zavaró telefonhívások rendszeressé válhatnak.

Van, aki többször megcsörgeti a telefonunkat, de leteszi, mielőtt felvennénk. A bátrabbak viszont megvárják, amíg beleszólunk, hogy aztán trágár szavakkal illessenek minket. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy megőrizzük a nyugalmunkat és higgadtak maradunk a durva atrocitások ellenére is. Ha a közömbös magatartásunk sem hat a zaklatóra, akkor rögzítsük a beszélgetéseket és tegyünk feljelentést a rendőrségen.

Az is gyakran megesik, hogy bizonyos cég megbízásából egy lelkes call centeres munkatárs keres fel minket, hogy piackutatást végezzen vagy a beleegyezésünk nélkül termékeket, illetve szolgáltatásokat kínáljon a számunkra. Az sem ritka, hogy a telefonhívásoknak politikai célzata van, vagyis, hogy a hívó fél valamelyik kormányzati párt jóvoltából telefonál. Amennyiben érdektelenek vagyunk a témában, akkor nyugodtan utasítsuk vissza a megkeresést és rövid időn belül zárjuk le a beszélgetést. Ha az illedelmes hozzáállásunk ellenére is szóval akar tartani minket az illető, akkor jogunk van szó nélkül letenni a telefont.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!