Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2017-05-12 15:33:52
Olvasási idő: 2 perc
Kategória: Otthon

Fedezzük fel a bennünk rejlő mestercukrászt!

Csokoládé torták, muffinok, de akár szeletelt sütemények gyönyörű díszítő eleme lehet a marcipán rózsa, amit mi is könnyedén elkészíthetünk. Alapnak vegyünk egy tömb marcipánt, melynek színe lehet ízlésünknek, vagy a sütemény színének megfelelő. Ha nem kapunk színes marcipánt, ételfestékkel is megszínezhetjük. Elsőként formázzunk 4 darab babszem nagyságú golyót, majd tegyük azokat két fólia közé, és az ujjunkkal finoman kezdjük el lelapítani a kis gömböket, addig, amíg el nem érjük a maximum 3 mm vastagságot. A négy korongból az egyiket lapítsuk kissé hosszúkásabb formára, ez lesz majd a rózsa közepe. Nem baj, ha a lapos marcipán korongok nem szabályos formájúak, ezzel csak izgalmasabb lesz a végeredmény.

Ha ezzel megvagyunk, formázzuk meg a virág közepét hosszúkás korongból úgy, hogy a lapocskát az egyik végétől kezdve tölcsérszerűen feltekerjük. Ezt követően már csak a másik három szirmot kell finoman rögzítenünk a virág közepe köré. Három különböző irányból, egymással takarásban helyezzük fel a szirmokat. Ha ezzel is megvagyunk, finoman hajtsuk ki a rózsa szirmainak felső részeit, mintha a virág éppen nyílna.

Ha szeretnénk, tovább is díszíthetjük a csokoládé muffint levelekkel, ezekhez vágjuk ki a levélformát a marcipánból, jelöljük rajta késsel a levél erezetét, majd az ujjunkkal finoman formázzuk kissé domborúra, hogy természetesebb alakja legyen. Ha ezzel megvagyunk, illesszük a rózsánk mellé.

Ha a fentiek olvasása közben sütögetéshez nem, csak egy kis csokoládé nassoláshoz jött meg a kedvük, akkor látogassák meg a Csokoládé Webshop oldalát, ahol kedvükre válogathatnak a minőségi édesség kínálatból.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!