Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-07-21 14:23:24
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Főgáz telefonszám - Gázos ügyekhez jó a kéznél van

A főgáz külön vonalat tart fönt vezetékes és mobil megoldásokra. Mobilról a 06 80 405 405-ös szám hívható, vezetékes telefonról pedig a +36 1 237 7777 tárcsázandó.

Ha a gázügyekben problémánk adódik a Fővárosi Gázművekkel, általában a hozzánk legközelebb eső, a számunkra releváns ügyfélszolgálatot érdemes felkeresni. Ezt személyesen tehetjük meg, nyitvatartási időn belül.

A mérőállás diktáláshoz is ez a főgáz telefonszám kell, de már régóta lehetőség van online „diktálásra” is, a www.fogaz.hu/diktalas helyett a www.fogaz.hu/ugyfelszolgalat címen. Az online felület 2017 augusztus 17-én teljesen megújult és minden ügyfél számára új regisztrációval lehet csak használni. De ha maradnánk a telefonos módszernél, akkor a fentebb említett számokon, tehát mobilról a 06 80 405 405-ös számon, vezetékesről pedig a +36 1 237 7777 számon tehetjük meg.

Főgáz telefonszám kell nekem vagy valami más elérhetőség?

Nincs sok választási lehetőségünk. A Főgáz weboldalának „Kapcsolat” aloldalán találjuk az „Ügyfélszolgálat-kereső” lehetőséget. A számunkra megfelelő ügyfélszolgálat elérhetőségeit úgy kaphatjuk meg itt, hogy a legördülő menüből kiválaszthatjuk azt a város, amelynek ügyfélszolgálatával fel szeretnénk venni a kapcsolatot. A városok ABC sorrendben találhatók, így egyszerűen csak le kell görgetnünk, míg meg nem találjuk a miénket.

Ha kiválasztottuk a várost, megjelenik az elérhetőség, cím formájában, a nyitvatartási idő, lejjebb kattinthatunk a „Mutasd a térképen” vagy a „Mutasd az elérhető szolgáltatásokat” gombokra. A különböző helyeknél világoszöld mezőben sötétzöld betűkkel tájékoztatást adnak arról, ha az adott ügyfélszolgálaton kizárólag készpénzes fizetés lehetséges és bankkártyát nem áll módjukban elfogadni. Budapesten például elsőnek A Központi Ügyfélszolgálati Iroda látható.

Annak ellenére, hogy a Fővárosi Gázművek Zrt. számos ügyfélszolgálati irodát tart fenn szerte az országban, ezeket az irodákat nem látta el külön telefonszámmal, így bárhol is kelljen intéznünk ügyeinket, ha telefonhívásra kerülne sor, mindig a központi Főgáz telefonszám tárcsázandó.

A Nemzeti Közművek Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Vas, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében külön ügyfészolgálatot tart fönt. amennyiben ezek valamelyiket illetékes az ügyünkben, ne a Főgáz központi számát hívjuk, hanem tárcsázzuk a +36 40 824 825-ös számot. Amennyiben gázszivárgást észlelnénk, külön telefonszámon tegyünk azonnal, késlekedés nélkül bejelentést: 06 80 820-141. Ez egy ingyenesen hívható zöld szám, mely éjjel-nappal fogadja a hívásokat.

Gázszivárgás esetén a következő ügyfélszolgálatok állnak még rendelkezésre:

[table id=gaz-ugyfel-tel /]

A területileg illetékes elosztót megtaláljuk a gázszámla 3. oldalán, a számlarészletezőn jobb oldalon „Földgázelosztó” megnevezéssel.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!