Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2015-03-21 11:37:37
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Hogyan lehet egyedi telefonszámot vásárolni?

Ugyanezt a díjat kell megfizetnünk egyébiránt abban az esetben is, ha meglévő telefonszámunkat szeretnénk lecserélni egy újabbra, ilyen esetekben azonban nem mi választhatunk az új hívószám tekintetében, de a díj magába foglalja a számcsere mellett az esetleges kártyacsere díját is.

Egyedi telefonszám vásárlásának módja

Az egyedi hívószám szolgáltatást minden esetben csak és kizárólag személyesen vehetjük igénybe a választott szolgáltató egyik üzletében, hiszen bár az adminisztrációt ügyfélszolgálaton is el lehetne intézni, a számcsere személyes azonosítást, aláírást és okmányokat igénylő folyamat, amit minden esetben csak személyesen végezhetünk el. Az egyedi telefonszám szolgáltatásnak köszönhetően egy könnyebben megjegyezhető, esetleg cégünkhöz vagy szolgáltatásunkhoz illeszkedő telefonszámot választhatunk magunknak a rendelkezésre álló számtartományból. Noha szolgáltatója válogatja, de az esetek többségében általában három kategóriából választhatunk magunknak saját hívóazonosítót.

Ritka esetek a telefonszám vásárlásánál

Az egyik legritkább, és főként cégek esetében alkalmazott megoldás, ha egyforma számjegyekből, vagy egy számsorokból összeálló hívószámot szeretnénk magunknak. Magánszemélyeknél ez azért nagyon ritka, mert egy ilyen hívószám megvásárlásának díja szolgáltatótól függően több százezer forint is lehet, bizonyos esetekben pedig egymillió fölötti összeget is kitehet. Ennek lényegében egyszerűbb módja, ha a telefonszám két számjegy kombinációjából tevődik össze, tehát egy könnyebben megjegyezhető számsorozatból, egy algoritmusból épül fel. Ezek már gyakoribb számok, éppen ezért megvásárlásuk olcsóbb, de még így is szolgáltatótól függően akár százezer forint feletti összegről is beszélhetünk a megvásárlás során.

A harmadik kategória, amikor kettő, legfeljebb három számjegy kombinációjából képzett, de még mindig könnyebben megjegyezhető hívószámot igénylünk, ami a legolcsóbb árkategória, ezáltal néhány tízezer forintból igényelhető, és ez a leggyakoribb nem csak magánszemélyek, hanem cégek esetében is, ha szeretnének egy könnyen megjegyezhető, ritmusos hívószámot választani maguknak. Bármelyik kategóriát is választjuk, minden esetben csak személyesen, a szolgáltató üzletébe befáradva vásárolhatjuk meg magunknak a kiválasztott, illetve még szabad egyedi hívószámot.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!