Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-01-19 22:35:51
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Így is használhatja a telefonszám tudakozót

Miben segíthet a telefonszám tudakozó?

Igen sokszor kerülünk kellemetlen helyzetbe, hiszen sokszor vagy nem jut eszünkbe egy telefonszám, vagy elhagytuk a papírt ahová felírtuk, illetve az adatbázis is megsemmisülhet. Ilyenkor nincsen más hátra, mint a tudakozóknál rákeresni az adott személy telefonszámára.

A vezetések telefonszám tudakozó telefonszámra és névre is engedélyezi a kereséseket. Nincsen más teendőnk, mint a nevet vagy a telefonszámot beütve a keresés gombra kattintani. Telefonszám megadásánál fontos, hogy a körzetszámot is megadjuk, hiszen csak így tudja a rendszer a keresést elvégezni. A kereséseket elindíthatjuk, csak névre, településre, utcára, irányítószámra, telefonszámra.

Érdemes minél több ismert adatot megadni, hiszen úgy szűkíthetjük a keresés feltételeit. Természetesen szolgáltatónként lehet elvégezni a keresést, így ha tudjuk, a telefonszámot akkor egy kicsit könnyebb a dolgunk. Ellenkező esetben az egyes szolgáltatóknál érdemes elvégezni a kereséseket az ismert adatok alapján.

Érdemes minden pillanatban magunknál tartani a telefonszám tudakozó elérhetőségét, hiszen akár mobilról menet közben is rákereshetünk az elérhetőségekre.

Még milyen tudakozók érhetők el?

Magyarországon talán az eddig legismertebb a 11-800 a belföldi egyetemes tudakozó. Ez is egy telefonszám tudakozó, de pénzbe kerül. Itt bármilyen vezetékes vagy mobilszámra lehet keresni a nap 24 órájában, de a hívás nem ingyenes, azaz fizetünk az információért.

83 Ft/hívás díj mellett természetesen mindenki igénybe veheti ezt a szolgáltatást is. Itt lehetőség van a hívás végén arra, hogy a keresett számot azonnal kapcsolják, de ezért külön díjat kell megfizetni, ami 75 Ft/hívás. SMS-ben is szívesen elküldik a kért adatokat, annak díja 75 Ft/SMS.

Ugyanezért az összegért igény esetén email-címre is kiküldik az adatokat.

Mi miatt keresik fel legtöbben a tudakozókat?

Nagyon idegesítő tud lenni, amikor valaki felhív bennünket és a számát kijelzi ugyan a telefon, de mivel nem ismerjük, így nem tudjuk ki keresett bennünket. Ilyenkor beindul az agyunk és azon gondolkodunk vajon fontos volt-e a hívás, amit elszalasztottunk vagy sem.

Egy üzleti hívásról vagy egy magánjellegűről maradtunk le? Nem lehet tudni. Ez egy nagyin idegesítő helyzet, így ilyenkor érdemes igénybe venni a tudakozó szolgáltatásait. Bizonyára sokakkal előfordult már, hogy letiltottunk egy-egy számot valamint elkezdtük szűrni a rejtett számról hívókat is, de sokszor ugyanúgy elérnek bennünket, hiszen számmal hívnak. Képtelenség kiszűrni, a fontos és a kevésbé fontos hívásokat.

Hiteleknél, utazásoknál, biztosítási ajánlatoknál is bárkit felhívnak még az esti órákban is ismeretlen számokról és ez azért is idegesítő, mert ezek reklámok és sokszor számunkra lényegtelen dolgok. Természetesen mindig felvesszük a számmal kijelzett hívásokat, főleg ha munkahelyi mobilunk van.

A tudakozó segítségével kérjük le az adatokat, és ha úgy gondoljuk, hogy nem szeretnénk további hívást kapni erről a telefonszámról, akkor tiltsuk is le azt a számot azonnal. Így elkerülhetők a hétvégi vagy esti hívogatások is.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!