Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2014-11-24 07:05:41
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: Egészség

Krieger-diéta és étrend

A diéta tulajdonképpen nevezhető egészséges életmódnak is, hiszen a táplálékokat olyan mértékben engedi bevinni a szervezetbe, amely így jótékony hatással lesz rá. Természetesen, mint minden hatékony diétához, ehhez is szükség van kitartásra. Az időtartam 12 hét, amely alatt szépen, fokozatosan mennek le a kilók. Talán soknak tűnik ez az időtartam, de pont annyival tovább is tart az eredmény. Gyors fogyástól gyorsan vissza is lehet hízni, arról nem beszélve, mennyire egészségtelen a szervezetre való hatása.

A Krieger diéta alatt a kategóriákba sorolt ételek közül kell megfelelően beválogatni a napi étrendbe. Ez tehát nem jelent megvonást, eltiltást semmilyen élelmiszertől, csupán az adagokat kell megfelelő mennyiségben fogyasztani.

A három fő kategória:

  • a bármikor, állandóan ehető ételek,
  • a gyakran ehetők, és
  • a legritkábban fogyaszthatók.

Az első kategóriába a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonából készített termékek, zsírszegény ételek tartoznak. A másodikba a vörös húsok, a bor és a tésztafélék, a harmadikba meg többek közt a gyorsételek és a cukros dolgok.

Viszont nekünk egyik kategóriáról sem kell lemondanunk, csupán mérsékelnünk a második kettőt. Persze elméletben lemondhatnánk teljesen a hizlaló ételekről, de a gyakorlatban nagyon nehéz hosszútávon betartani, és nem is egészséges megvonnunk bizonyos táplálékokat, szükséges vitaminokat a szervezettől. Ez a diéta ezért is működik nagyon jól sokkal könnyebben kivitelezhető, látványos, tartós eredménnyel. A harmadik kategóriába tartozó ételekből hetente egyszer szabad fogyasztani, kis mennyiségben.

Egy idő után részesévé válik az életnek, megváltoznak a vásárlási szokások, tudatosan kezdünk étkezni, és ez a diéta legfontosabb része: tudatosan étkezni, egészségesen élni.

Fontos az idő, tehát a 12 hét nem hiába kitét, a szervezetet ugyanis fokozatosan kell hozzászoktatni az új életmódhoz, hogy a testsúly egyenletesen csökkenjen, és később ne szedjük fel a dupláját a leadott kilóknak. Természetesen az eredményt be lehet gyorsítani testedzéssel, hiszen nem mindegy, hogyan formálódik az alakunk, és nem utolsó sorban az egészséges élet elengedhetetlen eleme is a rendszeres mozgás. Nem feltétlenül kell megerőltetnünk magunkat, napi 1-2 óra séta is elegendő, viszont akkor ezt be kell iktatni a napirendbe.

A későbbiekben ez a nagy változás segíteni fog a stressz legyűrésében, és a hangulatot is megváltoztatja, hiszen „ép testben ép lélek”.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!