Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2017-07-08 08:59:37
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Még idén piacra kerül a legmodernebb, kihajtható okostelefon

Mit tudnak ezek az okostelefonok?

2017 januárjában a Samsung kifejlesztette a csúcsszuper, kihajtható okostelefont. Az ötletet a cég természetesen azonnal levédette. A kihajtható telefon ötlete 2016-ban látott napvilágot, amikor rájöttek, hogy a korábban alkotott behajtható készüléknek elég kényelmetlen a használata a felhasználók számára, illetve hátránya az volt, hogy inaktív állapotban a képernyő nem volt látható.

Ez után megalkották ennek tovább gondolt változatát, a kihajtható okostelefont. A hibákból tanulva ennek a készüléknek az a nagy előnye, hogy akkor is hozzáférhetünk a képernyőhöz, ha az éppen le van zárva.

A hírek szerint ez az új típus a Galaxy X névre fog hallgatni, különlegessége pedig az, hogy szabadon lehet hajtogatni, ezáltal méretét folyamatosan lehet változtatni.

Egy okostelefonból könnyedén átalakítható egy 7 inches tabletté. Mivel a Samsung egy évvel ezelőtt bemutatta a hajlítható OLED-képernyőt, nagy a valószínűsége annak, hogy az új, csúcsmodern telefonokban is ez az új képernyőtechnológia fog megjelenni.

Valóban még idén megjelennek a kihajtható okostelefonok?

A hír hallatán sokan azt tippelték, hogy idén már biztosan nem jelennek meg ezek az új mobilok. Ám

a gyártók azt ígérték januárban, hogy még idén, 2017-ben piacra kerülnek az új modellek. Megjelenését a Samsung az év végére ígérik, ám hozzáértők kételkednek ebben. Úgy találják ugyanis, hogy a csúcsmodern telefonok megjelenése mégis csúszni fog és maximum a 2018-as években fogják a gyártók piacra dobni.

Akárhogy is lesz, az biztos, hogy hatalmas robbanás lesz, hiszen a világon hasonló még nem létezik, így mindenki nagy izgalommal várja. Azt a kérdést, hogy Magyarországon mikor jelennek meg az első modellek, egyelőre még teljes homály fedi. Egyelőre be kell érnünk a Galaxy sorozat S8-as tagjával vagy az Apple fanatikusok büszkén költhetik megspórolt pénzüket a legújabb iPhone 7-re.

Arra egyébként sincs semmi garancia nincs, hogy a legújabb technológia egyáltalán célközönségére talál-e és látnak-e fantáziát benne a hétköznapi felhasználók is. Maga az ötlet remekül hangzik és a szakemberek gondosan tervezték meg a legapróbb részletekig a leendő készüléket, de vajon a piac készen áll-e egy effajta újításra, vagy a feledés homályába vész egyből a megjelenése után? Erre valószínűleg majd csak az idő fogja eldönteni a választ. Mi szurkolunk a fejlesztőknek és izgatottan várjuk a legújabb készülékeket az új és izgalmas plusz funkciókat.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!