Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2015-03-12 11:20:19
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Megváltozott az országos belföldi tudakozó hívószáma

Belföldi tudakozó hívószáma

A korábbi, 198-as hívószámot ezáltal a 11-800-as váltotta fel, amit a Hatóság jelölt ki a szolgáltatás számára 2014. október 1-jétől kezdődően. Az új számon természetesen továbbra is elérhető az egyetemes tudakozó korábban megismert összes szolgáltatása, amit az említett időponttól és hívószámon már minden magyarországi vezetékes- és mobiltelefon előfizető el tud érni függetlenül attól, hogy melyik belföldi hálózatból szeretne érdeklődni. A közhiedelemmel és a korábbi hírekkel ellentétben tehát az Invitel nem befolyásolta és korlátozta csak saját előfizetőire az új belföldi tudakozó használatát, az új telefonszámot bárki, szolgáltatótól függetlenül tárcsázhatja és használhatja.

Az NMHH természetesen az átállás türelmi időszakáig még biztosítja, hogy a korábban ismert belföldi tudakozó telefonszámát, avagy a 198-at tárcsázva mindenki egy hangbemondásos üzenetből tudhassa meg a változás minden részletét, ezáltal az új szolgáltató mellett az új telefonszámról is tájékozódhatnak a fogyasztók. Mivel az Európai Unió rendeletei előírják, hogy a tudakozó szolgáltatást folyamatosan felülvizsgálják a hatóságok – esetünkben ezt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság végzi majd el –, ezáltal a most aláírt szerződés három évre szól, vagyis 2017-ben újabb vizsgálat következtében előfordulhat, hogy egy újabb szolgáltató kapja majd meg a belföldi tudakozó üzemeltetésének jogait, de számváltozásra akkor nem számíthatnak az ügyfelek. A megállapodás 2014. augusztus 1-jétől lépett életbe.

Ettől a ponttól az Invitel összegyűjtötte és bekérte a többi telekommunikációs vállalattól az addigi előfizetői adatokat, amelyekkel folyamatosan naprakész adatbázist tart majd fenn, hogy az ügyfelek ne érezhessék az átállás viszontagságait, ezen felül pedig továbbra is olyan minőségű, sőt még jobb tudakozó szolgáltatást kaphassanak, amit korábban már megszoktak. A belföldi és egyéb eddig ismert tudakozó hívószámok természetesen a későbbiekben továbbra is élnek majd, azonban konkrét szolgáltatás, ezáltal segítségnyújtás azokon már nem történik, ezeket tárcsázva ugyanis felvilágosítást kapunk a változásokról, valamint az egységesített új hívószámról.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!