Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2019-04-23 13:38:15
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Nemzetközi telefonszám visszakeresés

A kereső jó barátunknak bizonyul akkor, ha szeretnénk egy beérkező számról megtudni, hogy kihez tartozik. Ugyan léteznek olyan hazai és külföldi portálok, melyek a kereső neve alapján megadja a telefonszámot, vagy éppen fordítva, a telefonszámhoz rendeli hozzá az előfizetőt. Mindezek ellenére érdemes lehet csak beírni a keresőbe a telefonszámot, és könnyen lehet, hogy másoknak is problémájuk van az illetővel. Egy időben nagyon sok magyar telefonszámot hívogattak külföldi számról, a háttérben pedig csalók álltak. Ennek megfelelően tehát mindenképpen megfontolandó, hogy felvegyünk-e egy külföldi számot akkor, ha tulajdonképpen nem rendelkezünk külföldi munkakapcsolatokkal és ismeretséggel.

Kép forrása: Pixabay

Veszélyben az adatok!

Az okostelefonon legtöbben személyes fényképeket, jelszavakat tárolunk, melyekhez nem szeretnénk, ha mások hozzáférnének. A hackertámadások azonban nem csak privát szféránkat sodorhatják veszélybe, hanem pénztárcánkat is. Könnyen lehet, hogy ha felvesszük a számot, annak számlánk látja majd kárát. A gyakorlatban is előforduló jelenség sokakat már óva int attól, hogy az ismeretlen számoknál is a zöld gombra nyomjanak.

A helyi telefonszám tudakozók is hasznosak

Miként hazánkban is van mód arra, hogy telefonszám vagy nép alapján keressünk személyt, elérhetőséget, úgy külföldi viszonylatban sincsen ez másként. A beérkező szám hívószáma alapján beazonosítható az ország, innentől fogva pedig olyan portálok után keresgélhetünk, amelyek a helyi telefonszámok nyilvántartása kapcsán illetékes.

Ha viszont tényleg semmi dolgunk a területtel, akkor megfontolandó, hogy valójában érdemes-e egyáltalán foglalkozni a témával. Az interneten zajló kutakodás egyik nagy hátránya, hogy magába szippantja a keresgélőt, és akár órák is eltelhetnek azzal, hogy egy szám gazdája után kutatunk.

Az okostelefon életünk szerves részét képezi. Aligha képzelhetjük el mindannapjainkat anélkül, hogy ne lapulna a kis készülék ott a zsebben vagy a táskában. Fontos azonban átgondolni, hogy meddig szolgálja kényelmünket és javunkat, s honnantól válik már inkább egyfajta függőséggé. Az indokolatlanul külföldről érkező hívásokba sem feltétlenül kell többet belegondolni, mint amit, így célszerű tudni, mikor szállj ki a keresgélésből.

Persze más a helyzet akkor, ha külföldi gazdasági kapcsolatokkal rendelkezel, vagy barátaid élnek határainkon túl. Míg azonban ez utóbbiak esetén akár a közösségi portálokon is rákérdezhetsz, hogy tőlük érkezett-e hívás, addig a munka már más téma, és az eredményesség érdekében ilyenkor a külföldi számokat feltétlenül érdemes visszahívni.

Az online telefonszám keresés remek megoldásnak bizonyul akkor is, ha hazai lakos elérhetőségére lenne szükség, vagy éppen fordítva, egy számhoz tartozó tulajdonost szeretnénk megtalálni. Az internet kínálta előnyöket itthoni keresés kapcsán is megéri kihasználni.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!