Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2017-01-30 22:29:08
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: Utazás

Online repülőjegy: ezt vidd magaddal a repülőtérre!

Figyeljünk a poggyászméretre!

A másik kritikus pont a poggyászméret szokott lenni. Általánosságban elmondható, hogy a maximális súly 20 kg lehet, ám ez légitársaságonként eltérő lehet. Érdemes már az online repülőjegy foglalás alkalmával tájékozódni arról, hogy a választott társaságnál mennyi a maximális poggyász-súly. Ezen felül a fedélzetre felvitt kézipoggyász mérete és súlya is szigorúan meghatározott. A pontos értékekről szintén a légitársaságnál célszerű érdeklődni.

Amennyiben még mindig hezitálnánk, hogy a hagyományos vagy a fapados társaságok mellett tegyük-e a voksot, érdemes poggyász-szempontból is megvizsgálni a kérdést. A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy a fapados járatok sokszor meglepően alacsony árai végső soron nem is olyan kedvezőek, ugyanis sokszor külön felárat számolnak fel a poggyászok feladására. Amennyiben a kézi poggyász túl nagy, vagy súlyos, akkor azt a többi poggyásszal együtt fel kell adni és a fedélzetre nem vihető fel.

S hogy milyen tárgyakat tehetünk a kézipoggyászba? Ebbe rendszerint azok kerülnek, melyekre az utazás során szükségünk lehet, így az úti okmányokat, hivatalos dokumentumokat, bankkártyákat, készpénzt ide érdemes elhelyezni. Az ékszereket, szemüveget is a kézi poggyászban vigyük magunkkal, ám a fedélzetre vihető folyadékokra fokozottan figyeljünk!

Fókuszban a biztonság

2006 óta szigorúbb szabályozások léptek életbe az EU tagállamaiban, így csak kismennyiségű folyadékot vihetünk fel a kézipoggyászban, azt is a megfelelő módon tárolva. Maximum 100 ml-es csomagolásban szállíthatóak a folyadékok.

A tégelyeket, tárolóedényeket pedig bele kell helyezni egy 20x20 centiméteres átlátszó műanyag zacskóba. Ha ilyennel nem rendelkezünk, beszerezhetjük a reptéren is. Már az online repülőjegy foglalás során is érdemes tisztában lenni azzal, hogy amennyiben 100 ml-nél nagyobb kiszerelésben viszünk magunkkal bármit a fedélzetre, úgy azt még a check-in utáni ellenőrzéskor elkobozzák.

Népszerű úti célok napjainkban

S hogy melyek azok a desztinációk, melyek mellett várhatóan idén is sokan teszik majd le a voksot? A nyári hónapokban valószínűleg a mediterrán szigetvilág és tengerpartok nagy népszerűségnek örvendenek majd. Az átmeneti hónapokban rendszerint megnő a városlátogatások és külföldön töltött hosszú hétvégék száma.

Míg korábban elérhetetlennek bizonyultak ár szempontjából az egzotikus úti célok, addig napjainkban már a hajós körutazások és a távoli, az egzotikum izgalmát kínáló lehetőségek iránt is sokan érdeklődnek.

Online repülőjegy foglalás alkalmával megéri időben kiválasztani az úti célt, így komoly összegeket spórolhatunk meg már csak az időben történő jegyvásárlás apropóján is. Az utazás az egyetlen olyan elfoglaltság, amely elképesztően sokat hozzáad személyiségünkhöz, ezzel gazdagítva rálátásunkat a világra.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!