Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2021-02-02 10:25:54
Olvasási idő: 5 perc
Kategória: Utazás

SZÉP kártya egyenleg lekérdezés telefonszámai

A harmadik lehetőség az, ha POS terminálon keresztül fizetünk a SZÉP kártyánkkal, ilyenkor a fizetési bizonylaton feltüntetésre kerül az aktuális alszámla egyenlege. A telefonos egyenleglekérdezés egy jó ehetőség a SZÉP kártya lekérdezésre, emellett legalább annyira biztonságos is, mint a webes lehetőség. A SZÉP kártya egyenleg lekérdezés telefonszámát bátran hívhatjuk, hiszen ugyanúgy kódra vagy egyedi azonosítóra lesz szükségünk, mint a webes felületre történő belépés esetén.

Mi a szép kártya egyenleg lekérdezés telefonszáma az OTP Banknál?

Az OTP SZÉP kártya esetében külön SZÉP Vonal áll az ügyfelek rendelkezésére. Ez a szám normális tarifás, vagyis a hívás nem kerül többe, mint bármelyik más átlagos telefonhívásunk, emellett 0-24 órában hívható a hét minden napján, így a SZÉP kártyánk egyenlegét bármikor, bárhonnan megtudhatjuk.

A hívás során egy gépi hang fog nekünk tájékoztatást adni az aktuális egyenlegünkről. A híváskor először a 4-es gombot kell majd megnyomnunk, majd egy 10 számjegyű azonosítót kell megadnunk, ami a SZÉP kártyánk utolsó 10 számjegye lesz.

Ezt követően a TeleKódunkat fogja kérni a rendszer. Ez egy háromjegyű szám, ami az alapbeállításkor a SZÉP kártyánk utolsó három számjegye, de ezt érdemes megváltoztatni, hogy egyedi legyen. Ezután meg is hallgathatjuk az egyenlegünk aktuális állását. A SZÉP kártyánk aktiválásakor is a SZÉP Vonalat kell hívnunk, mert más SZÉP kártya kibocsájtó pénzintézetektől eltérően, az OTP SZÉP kártyát csak telefonon keresztül aktiválhatjuk.

AZ OTP SZÉP Vonal száma: (06-1) 3666-222

Létezik egy másik szám is, amit hívhatunk, a (06-1) 429-7400, de ennek az elérése jóval korlátozottabb, ezért érdemes inkább a SZÉP Vonallal próbálkozni.

Ha a K&H SZÉP kártya egyenlegét szeretnénk megtudni, a K&H cégvonalát kell hívnunk

A K&H SZÉP kártya egyenleg lekérdezés telefonszáma nem egy külön szám, hanem a K&H Cégvonala. Ez a cégvonal rendelkezik vezetés és mobiltelefon számmal is, így mindegy, hogy milyen szolgáltatásunk van, otthonról és út közben is hívhatjuk a számot. Ahogyan az OTP SZÉP Vonal esetén, ez a szám is normál tarifás, és ugyanúgy 0-24 órában, bármely nap hívható. Ha vezetékes telefonról szeretnénk indítani a hívást, akkor a (06-1) 335-3355 számot kell hívnunk, míg mobiltelefon esetén a (06-20/30/70) 335-3355 számot.

Amint látható, lényegében csak az előhívószám változik. A SZÉP kártyánk aktiválást viszont ezekkel a telefonszámokkal már nem tehetjük meg a K&H SZÉP kártya esetében, mivel erre csak online lehetőség kínálkozik. Az aktiválást viszont mindenképp meg kell tennünk, hogy a telefonszámon megkapjuk az aktuális egyenlegünkhöz tartozó információkat. A híváskor ebben az esetben is azonosításra lesz szükség, amihez a SZÉP kártyánk számára és egy jelszóra lesz szükségünk. A jelszó alap esetben az adószámunk vagy adóazonosító jelünk, viszont ezt az aktiválást követően célszerű megváltoztatni.

MKB SZÉP kártya esetén, jó, ha tudjuk az MKB Kártyaközpont telefonszámát!

Az MKB SZÉP kártya esetén, hasonlóan a K&H SZÉP kártyához, nem tartozik külön szám, ebben az esetben viszont az MKB Kártyaközpont számára lesz szükségünk, ahogy a kártyánk aktiválásához is.

Szintén van vezetékes és mobiltelefonszám, melyek a következők:

Vezetékes telefon: (06-1) 238-0361, (06-1) 238-0362

Mobiltelefon: (06-20) 298-7009, (06-30) 931-9704, (06-70) 779-7699

Az egyenlegünk lekérdezés telefonon szintén normál tarifás, viszont a másik két SZÉP kártya kibocsájtó pénzintézet telefonszámához képest korlátozottabban hívható, minden nap csak 8-20 óra között hívható.

Ahogyan a többi bank esetében is, a kártya aktiválás legyen az első lépés, amikor kézhez kapjuk a kártyát. Erre telefonos és online lehetőségünk is lesz, mindkét esetben egy egyedi azonosítóra és a egy jelszóra lesz szükségünk, mely alap esetben a születési dátumunk. Ugyanezek az adatok kellenek majd az egyenleglekérdezéshez is. A SZÉP kártya egyenleg lekérdezés telefonszámait érdemes elmentenünk a telefonunk memóriájába, mert nem tudhatjuk, mikor lesz rá szükség.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!