Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2017-10-22 23:17:21
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: T-home

T-mobil előfizetés lemondása lépésről-lépésre

Lemondott előfizetések esetén az eszközöket le kell adni

A T-mobile előfizetés lemondásakor a nálunk megtalálható eszközöket le kell adni Ezeket kényelmesen és persze térítésmentesen fel lehet adni a Magyar Posta valamennyi kirendeltségén. Amikor a postára megyünk, figyeljünk oda, hogy legyen nálunk a kiküldött lemondást visszaigazoló levél vagy akár az SMS a telefonunkban. A T-mobile központi raktárjának címét kell a dobozon, vagy a dobozokon feltüntetni.

Figyeljünk oda, hogy csak annyi dobozt adhatunk fel amennyi eszközt átvettünk. A feladónál természetesen fel kell tüntetni a nevünket, a címet és az MT ID-t is. A díjmentes és biztonságos csomagfeladásra a lemondás után 14 nap áll rendelkezésünkre. Amennyiben a postán nincsen elég doboz, úgy a problémát a postahivatalnak kell megoldania.

Amennyiben elhunyt a szolgáltatás előfizetője úgy szintén el kell intézni a T-mobile előfizetés lemondását vagy az átírást.

A T-mobile előfizetés lemondására akkor is szükség van, ha az előfizető elhunyt, ha csak nem tart igényt az örökös a szolgáltatásra. A jogviszony megszüntetéséhez egy nyilatkozatot szükséges kitölteni. A nyilatkozaton az özvegynek vagy az örökösnek az aláírása mindenképpen szerepeljen. A következő adatokat fogják kérni tőlünk: az elhunyt neve és születési helye valamint ideje, az elhunyt édesanyjának neve, a haláleset ideje, a halotti anyakönyvi kivonat kiállításának helye és annak sorszáma.

Erre figyeljünk amikor leadjuk az eszközöket

Ezen felül szükséges megadni az intézkedő hozzátartozó nevét, postázási címét és a kapcsolattartónak a telefonszámát. Email-ben is el lehet küldeni a nyilatkozatot. Természetesen a 1414-es telefonszámon vagy postai úton is le lehet mondani a szerződést. Amennyiben faxon szeretnénk elküldeni, úgy a nyilatkozatot erre a számra küldhetjük: 06 80 443 323. Határozott időtartamra megkötött szerződések esetén ilyen esetekben a T-home nem számít fel szankciós díjat, sem kötbért. A megszüntetést már az igény beérkezését követő munkanapon teljesítik.

A bérelt készülékeket ugyanazon a módon a Magyar Postán keresztül lehet visszaküldeni. A csomagfeladás ebben az esetben is díjmentes lesz. Mobile előfizetés átírása esetén szintén az özvegy vagy az örökös teheti meg a megfelelő lépéseket. Személyesen az üzletekben lehet intézni az átírást és időpontot a honlapon keresztül, vagy a Telekom alkalmazás segítségével lehet kérni.

Ebben az esetben nem kell hosszabb várakozásra számítani. A halotti anyakönyvi kivonatot, a hagyatéki végzést illetve az öröklési bizonyítványt az ügyintézőnek mindenképpen be kell majd mutatni. Az átírás is teljesen díjmentesen elvégezhető. Ha az elhunyt tartozást halmozott fel, akkor mindenképpen azt rendezni kell, hiszen csak akkor lehet a T-mobile előfizetést átíratni.

Kötbér fizetés, hűségnyilatkozat letelte előtti lemondás esetén

Hűségnyilatkozat megtétele esetén, ha felmondjuk a szerződést, a hűség idő letelte előtt, akkor kötelezettség szegést követünk el. Hűséget lehet vállalni meghatározott kedvezmények igénybevételével, választott díjcsomagoknál stb. Például egy új előfizetés vásárlása esetén, amely készülék és díjcsomag nélkül, tehát csak a SIM kártya értendő 1 vagy 2 éves hűséget lehetett vállalni.

Ha a hűségidő lejárata előtt lemondjuk a szolgáltatást, akkor a belépési díjra megkapott 5000 forint kedvezményt kell visszafizetni. Ha új előfizetést vásároltunk készülékkel együtt akkor a kötbér összege a mindenkori listaár és az akciós ár különbözete lesz. Ez egy iPhone 6/32GB esetén több mint 50 000 forint visszafizetését jelenti. Érdemes a T-mobile előfizetés lemondását inkább elkerülni, hiszen egyes esetekben több tízezer forint visszafizetését is kérhetik tőlünk. Csak legvégső megoldásként válasszuk a lemondást.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!