Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2019-04-24 16:43:06
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Telefonkönyv igénylése: milyen lehetőségeink vannak?

Természetesen lehetőség van a Telekomnál arra, hogy papíralapú telefonkönyvet igényeljünk. Az átvételi pontokon, vagy a szaküzletekben előre egyeztetett időpontban átvehető az aktuális telefonkönyv, így még csak a hosszas sorban állástól is megkímélhetjük magunkat.

Kép  forrása: Pixabay

Szakemberkeresők a neten

A telefonkönyv mellett a legtöbbször azért döntünk, mert valamilyen témában szakemberre van szükségünk. A lakóhelyünk szerint illetékes Szaknévsor vagy a régiók szerint kiadott telefonszámokkal teli kiadványok rendszerint megtalálhatóak a postaládákban. Ezek hasznos segítőtársnak bizonyulnak, de az internetet is választhatjuk akkor, ha vízvezeték-szerelőre lenne szükségünk, vagy a megfelelő szobafestőt keressük.

Számos olyan apróhirdetési oldallal találkozhatunk a neten, amelyek a különféle szakmák képviselőinek elérhetőségeit is tartalmazzák, de persze az egy-egy szakmacsoport köré épülő weboldalakon is megéri körülnézni. Vannak olyan portálok, ahová a szakemberek regisztrálhatnak és az érdeklődők a keresési opció használatával szűrhetnek szakma, valamint tevékenységi kör alapján.

Hívjuk tehát bátran segítségül a világhálót akkor, ha szakemberek iránt érdeklődünk, hiszen néhány kattintással rábukkanhatunk a minden szempontból megfelelőre.

Nem a telefonkönyv igénylése az egyetlen opció

Ha magánszemélyek számára lenne szükségünk, akkor sem a telefonkönyv igénylése az egyetlen lehetőség. Vannak olyan telefonszámos oldalak, amelyeken tetszés szerint kereshetünk név és lakóhely alapján. Mindegy, hogy egy rég nem látott ismerős elérhetőségére lenne szükség, vagy a környékbeli óvoda telefonszámának megtalálása a cél, a Google e tekintetben is a barátunknak mondható.

Érdemes egyébként speciálisan olyan oldalakon keresni a telefonszámokat, amelyek kapcsolódnak a témához. A közművek vagy például a wellness hotelek telefonszámára legkönnyebben saját weboldalukon bukkanhatunk rá. Ugyan a telefonos elérhetőség napjainkban nagyon fontos, de ha ilyen vagy olyan okoknál fogva nem tudunk telefonálni, akkor e-mail-ben, vagy a szolgáltatóknál, szakemberek weboldalain felugró chat-ablakokban is informálódhatunk. Napjainkban a kreativitás éppen olyan fontos akkor, ha információszerzésről van szó, mint a gyors reagálás és a találékonyság.

Az interneten rengeteg hasznos információ és elérhetőség vár bennünket, de érdemes tisztában lennünk azzal, hogy miként érdemes keresni. Telefonszámok iránt érdeklődve a szolgáltatónál is tájékozódhatunk, de persze a helyben szokott módon kiadott nyomtatott anyagok mellett sem mehetünk el.

Ha szakemberre van szükség, ezek is egyfajta megoldást kínálhatnak, ha éppen nem vagyunk internetközelben. Tény azonban, hogy az első számú platform, ahol manapság szinte korosztály nélkül tájékozódunk, az nem más, mint az internet.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!