Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2015-03-17 11:33:53
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Telefonszám letiltása lépésről-lépésre

Első lépés a telefonszám letiltáshoz

Az egyik legalapvetőbb és legkönnyebb megoldás, ha saját telefonunk segítségével próbáljuk meg beállítani hívószámunk kijelzését. Ehhez meg kell nyomnunk készülékünkön azt a gombot, amelyik a főmenübe visz minket, majd azon belül megkeresni a beállítások lehetőséget, végül pedig a hívásbeállításokat. Ez minden készüléken többnyire ilyen nevekkel ellátva, illetve ilyen sorrendben kerülnek feltüntetésre, ezt követően azonban lehetnek különbségek, de minden esetben a saját hívóazonosító vagy saját szám menüpont alatt találhatjuk meg a letiltási opció lehetőségét. Amennyiben itt hálózati beállításokat választunk, minden esetben az a lehetőség lép érvénybe, amit a szám, illetve telefon vásárlásakor a szolgáltatónál beállítottunk.

Ha kikapcsoljuk, akkor azonban minden egyes hívásnál „privát szám” vagy „nincs szám” felirat jelenik meg annak a félnek a telefonkijelzőjén, akit hívni fogunk a jövőben. Ez mondhatni a legegyszerűbb módja annak, hogy inkognitóban maradjunk egy hívás előtt vagy alatt. Előnye, hogy bármikor szabadon változtatható, ezáltal akár hívásonként is változtathatjuk, hogy kik azok, akinek szeretnénk jelezni, hogy mi hívjuk, és kik azok, akiknek nem.

Tuti módszer a telefonszám letiltásához

Létezik azonban ennél alaposabb beállítás is, amit otthon, saját készülékünk által már nem tudunk kivitelezni, egyszóval minden esetben fel kell keresnünk hozzá szolgáltatónkat – legalább telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. Ilyen esetekben a telefonszám tiltását, illetve titkosítását díjmentesen kérhetjük, a szolgáltató munkatársainak azonosításunk után alig egyetlen kattintásra lesz szükségünk ahhoz, hogy a beállítást érvényesítsék. Ennek előnye, hogy telefonszámunk teljesen titkos lesz, ezáltal még a tudakozókban sem tudnak utánunk kérdezősködni sehol, számunk pedig soha nem jelenik majd meg a másik fél kijelzőjén egyetlen híváskor sem.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy a beállítás visszavonását nem tudjuk telefonról elvégezni, ha tehát nem akarjuk a hívószámtiltást vagy titkosítást, akkor minden esetben újra fel kell keresnünk szolgáltatónkat, illetve felhívni az ügyfélszolgálatot a visszavonás érdekében. Szinte minden szolgáltatónál eltérő, hogy milyen lehetőségek és opciók vannak a hívószám letiltásához, illetve titkosításához kapcsolódóan, így a lehetőségekről érdemes mindig ott tájékozódni, illetve amennyiben rugalmasan szeretnénk kezelni a beállítást, akkor élni a fentebb elhangzott lehetőségekkel.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!