Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-09-07 13:02:04
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Telefonszám név szerinti keresése

ONLINE TELEFONKÖNYVEK

Számos internetes telefonkönyvet találhatunk, melyeknek kezelése igen egyszerű mindenki számára. Ilyen weboldalak például a www.internet-x.hu/online-telefonkonyv, a www.telefonguru.hu/telefonkonguru, vagy a www.telekom.hu/lakossagi/tudakozo oldalak.

KERESÉS

Az online telefonkönyvben két módon lehet keresni, szám szerint és név szerint.

Szám szerint történő kereséshez először a körzetszámot kell kiválasztani majd ezt követően a “Telefonszám” mezőbe kell beírni az általunk keresett telefonszámot. A telefonszám beírásakor a számokat kötőjel és szóközök nélkül kell írni, ugyanis a rendszer csak ily módon tud rákeresni az adott telefonszám tulajdonosára (pl.: 333111).

Névre történő kereséshez előbb a nevet majd a település nevet kell beírni a megfelelő mezőbe. A “Név” mezőbe, -ha nem tudjuk a telefonszám tulajdonosának teljes nevét-, töredékszó is beírható, amelynek legalább három karaktert kell tartalmaznia. A beírt településnévnek természetesen teljes egészében egyeznie kell a keresett település nevével. A „Keresés” gombra kattintva azonnal megindul a beazonosítás.

Sikeres keresés esetén megjelenik a keresett számhoz tartozó előfizetői adat. Névre történő sikeres keresés esetén pedig megjelenik az összes azonos előfizetői név. A kívánt, vélhetően keresett névre kattintva megjelennek a további előfizetői adatoka és a keresett telefonszám.

Sikertelen keresés esetén hibaüzenet látszik, mely szerint a keresett adat nem található, vagy az előfizetői adatok titkosak. Ebben az esetben megpróbálhatjuk a keresést pontosítani több adat beírásával, -ha birtokában állunk azoknak-, hátha így nagyobb eséllyel adja ki a keresett telefonszámot.

TELEFONGURU

A telefonguru.hu weboldalon számos szolgáltató telefonkönyvei közül válogathatunk, valamint felajánl nekünk egy Világ telefonkönyvei nevű tudakozót használatra, mely az ország kiválasztása után szintén könnyedén kezelhető rendszer.

A mobil szolgáltató telefonkönyve alapján történő keresés nem csupán a telefonszám kiderítésére alkalmas, de meg is tudhatjuk, hogy az adott telefonszám melyik szolgáltatóhoz tartozik.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az előfizetői címekről adatbiztonsági okokból a szolgáltatók nem adnak felvilágosítást. Előfizetői címekről kizárólag az ügyfélszolgálat adhat információt, de csak abban az esetben, ha az előfizető nem kérte az adatainak a titkos kezelését.

Kereséshez a mobiltelefonszám, vezetéknév, irányítószám, vagy Település nevét adhatjuk meg, cégek esetében viszont a Vezetéknév mezőben kell megadni a keresett cég nevét és a Település mezőben a székhelyét.

ALKALMAZÁSOK

Online keresésen kívül segítséget nyújthat számunkra egyes számok felkutatásában valamilyen letöltött Telefonkönyv alkalmazás, számos ilyesfajta program körül válogathat, melyek kezelése igen egyértelmű.

RÉGI BEVÁLT MÓDSZER

Mindezek mellett természetesen nem szabad megfeledkezni a jól bevált papír alapú telefonkönyves keresésről, mely habár elég időigényes, egyértelműen megadja az adott személy telefonszámát. Azt azonban érdemes figyelembe vennünk, hogy gyakran ezek a telefonkönyvek igen elavultak, meglehet, hogy a keresett szám már rég nem él vagy a volt tulajdonosa már másikkal rendelkezik.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!