Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-05-29 14:09:11
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Telefonszám tudakozók működése

A titkosított telefonszámokat vagy azon személyek telefonszámát, akik nem járultak hozzá a szerződéskötéskor, a szerződésben található kis négyzet kipipálásával adatainak ilyen vagy olyan módú felhasználásához, nem fogjuk megtalálni.

Természetesen nem csak online tudakozók léteznek, még ma is elérhető szolgáltatás a felhívható telefon tudakozó. Keressük ki a tudakozó számát, majd pedig hívjuk fel. Ha felvették, információkat fognak kérni és ha nem titkosított a szám, akkor megtudhatjuk, amire kíváncsiak vagyunk.

Telefonszám tudakozó használata lépésről lépésre

Ha olyan telefonszám tudakozó kerül a szemünk elé, ami nem egy konkrét szolgáltatóhoz tartozik, akkor először ki kell választanunk, hogy melyik szolgáltató számaira, ügyfeleinek neveire szeretnénk szűrni. A telefonszolgáltatók listája szinte kivétel nélkül minden esetben az adott online telefonszám tudakozó főoldalán található, egymástól jól elkülönítve. Egyes oldalak esetén a különböző szolgáltatók jól felismerhető, mással össze nem téveszthető logója maga a funkció gomb, de néhány weboldalnál csak külön színnel jelölik a szolgáltatók nevét. Válasszuk ki a szolgáltatót. A szolgáltatók mellett természetesen külön gombot kapott a vezetékes megoldás, mivel arra külön kell szűrnünk. Ha megtörtént a kiválasztás, egy olyan oldal fogad minket, ahol különböző mezőkben meg kell adni a különböző információkat.

A legtöbb esetben szűrhetünk telefonszám alapján, de névre is. Ha névre szűrünk, hasznos tudni a települést, az irányítószámot, ahol az illető feltételezhetően lakik, vagy ahová hivatalosan be van jelentve, hiszen így jó eséllyel egy főre szűkül az egyébként igen hosszú lista. ha valamiért azt írja a rendszer, hogy nincs találat, érdemes visszanavigálni a főoldalra és más szolgáltatók ügyfelei között is keresgélni, hiszen ma már nagyon sok a hordozott szám. Ha csak azt tudjuk, hogy valaki 20-as, 30-as vagy 70-es, abból még nem derül ki egyértelműen, hogy mely szolgáltatónál van előfizetése. Természetesen az is előfordulhat, hogy egyik szolgáltató listáján sem találjuk a keresett személyt vagy a keresett telefonszámot. A szolgáltatók nem adhatják ki senki adatait annak előzetes hozzájárulása nélkül.

Milyen adatokra lehet szűrni telefonszám tudakozó használatakor?

A legtöbb telefonszám tudakozónál lehetőség van szűrni telefonszámra, névre, címre és településre, településre és névre, irányítószám és név kombinációjára, valamint címre és irányítószámra. A címre, településre, irányítószámra külön nem lehet szűrni, mivel ez túl hosszú listát eredményezne és logikusan gondolkodva egyáltalán nem célravezető.

Sok online tudakozó csak az első 20 találatot mutatja meg. ha ezek között nincs meg, akit kerestünk, próbáljunk meg pontosabb adatokra szűrni.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!