Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-07-01 16:44:07
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Telefonszám visszakeresés – hogyan, hol?

Telefonszám visszakeresés online

Az interneten számos weboldal foglalkozik a különböző telefonszámok visszakeresésével, telefonszámok névhez rendelésével. Ha nem tudjuk, hogy ki hívott minket vagy szeretnénk valakivel felvenni a kapcsolatot, de semmilyen elérhetőségünk nincs az illetőhöz, használhatjuk ezeket a weboldalakat. Ha titkos telefonszámról hívtak minket, sajnos online nincs lehetőségünk a szám kiderítésére, kivéve, ha az illető elárulta a nevét, vagy ismerjük és tudjuk az adatait. Az adatvédelem fontos dolog és a legtöbb cégnél komolyan is veszik, főleg most a GDPR után. Így sajnos a titkosított számokról semmilyen információ nem kerülhet ki harmadik félhez.

Telefonszám visszakeresés a szolgáltatónál

Mint írtuk, a titkosított számokról egyetlen szolgáltató sem ad ki információt. Azonban, ha a telefonszámot csupán rejtettnek állította be a hívó fél, van mód arra, hogy megtudjuk, milyen számról kerestek minket. A szolgáltatók tisztában vannak minden hívással, tudják, hogy ki kit keresett és mikor. Honnan telefonált, milyen hosszan beszélt. Egyes paranoiás elméletek szerint a beszélgetéseinket, SMS üzeneteinket is rögzítik, de erre senkinek nincs semmilyen bizonyítéka és elméletileg ez tilos is. De még ha így is van, ezeket az információkat nem szolgáltathatják ki, így sok esetben hiába fordulunk a szolgáltatónkhoz, nem fogunk segítséget kapni.

Telefonszám visszakeresés zaklatás esetén

Amennyiben telefonos zaklatás áldozatául estünk, az eset súlyosságától függően hatóságilag megkeresheti a hívó félt. A szolgáltató hatósági megkeresésre köteles kiadni még a titkosított információkat is. A hatóságok természetesen mérlegelik azt, hogy indokolt-e az ilyen mértékű nyomozás. Egyszerű hívogatásnál valószínűleg nem fognak ezzel foglalkozni, azonban fenyegetések esetén már teljesen más a helyzet. Viszont az információkhoz mi akkor sem jutunk hozzá, ha feljelentést tettünk és nyomozás indult az ügyben, mert a rendőrségnek is vannak adatvédelmi kötelezettségei.

Nagyon sok hacker és egyéb, „fű alatt” tevékenykedő, ügyeskedő emberbe botolhatunk, aki képes olyan információk birtokába jutni, amikébe nem lenne szabad és még csak lehetőség sem lenne rá. Ha ilyesmivel próbálkozunk, könnyen megüthetjük a bokánkat, bár ez is az ügy súlyosságától és a segítő fél dörzsöltségétől függ.

Valószínűleg az átlagembernek nincsenek ilyen jellegű ismerősei, de ha mégis lennének, akkor sem érdemes kockáztatni és ha zaklatásról vagy egyéb, kellemetlen ügyről van szó, inkább forduljunk a hatóságokhoz! Persze ez már akciófilmekbe illő eset, de mégsem elképzelhetetlen.

Összegezve a telefonszám visszakeresés tehát nem minden esetben sima ügy, van, amikor megoldhatatlannak minősül. Ha zaklatás miatt szeretnénk visszakeresni a hívásokhoz tartozó telefonszámot, akkor könnyedén lehet akkor a gond, hogy hatósági segítséget kérjünk. Ilyenkor pedig a telefonszám ki fog derülni, de valószínűleg csak az eljáró hatóság számára.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!