Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2020-12-19 23:32:20
Olvasási idő: 5 perc
Kategória: T-home

Telekom tudakozó - telekomos számok

A Telekom 1990-ben jött létre, mint különálló állami Magyar Távközlési Vállalat, így rövidítve akkor még a Matáv néven működött. Egy évvel később, 1991-ben indult el a távközlési szolgáltatása. Telekommunikációs és infokommunikációs funkcióival azóta is dominálja a magyar piacot. A T márkanév csoportjaként 2005-ben jelent meg, ekkor változott a név és váltott át a Magyar Telekomra. Ennek azért volt különösen nagy jelentősége, mert ez volt az egyik legnagyobb márkaváltás magyarországon és ez jelentette a “T” márka itthoni teljes bevezetését. A döntés fő indoka az volt, hogy a globális tapasztalatokkal rendelkező német háttér magyar viszonylatban is alkalmazhatóvá vált.

Miért kiemelkedő a Telekom?

A nagy kutatómunka, hatalmas információs háttér mellett teljesen felhasználóbarát szolgáltatásokkal rendelkezik. Háztartásra lebontva minden elektronikával kapcsolatos juttatásban segítségre lelhetünk. Mobiltelefonnal kapcsolatos szolgáltatói lehetőségek, telefonszámra történő előfizetés, eszközvásárlás. Más egyéb eszközökkel kapcsolatosan is minden kérdésre választ találhatunk. Televízió, televíziós csatornák elérése, internet bekötése.

Mindamellett hogy minden egy helyen megtalálható és egyszerűen, egy helyen el tudjuk intézni az ilyesfajta ügyeket, felhasználóbarátsága is megnyilvánul, már az ügyintézés elején. Telefonon lehetőségünk van feltenni kérdéseinket a központi számot hívva, ahol minden problémában segítenek nekünk, legyünk akár új ügyfelek, vagy régi ügyfelek egy éppen felmerülő problémával. Különböző csomagok közül válogathatunk, ahol telefonnál például válogathatunk, hogy több mobil internetet szeretnénk, vagy több percet beszélnénk hívásban. Az egyénre szabható csomagokkal kiküszöböljük azt a problémát, hogy például feleslegesen fizetünk a több Gb mobilinternetért, mikor tudjuk, hogy általában WiFi közelben mozgunk, dolgunk.

Hívószámok

A Telekom segítőkész akkor is, ha ismeretlen számokról, egy kis nyomozásról van szó. Internetes felületen és telefonon is utána járhatunk egy adott telefonszámnak.

Az internetes felület, az online tudakozó részleg egy teljesen különálló fült alkot, így nem kell azzal foglalkoznunk, hogy megtaláljuk az információ halmazban azt a kis téglalapot, ahova beírhatjuk az adatot, amiről több információt szeretnénk megtudni.

Legyen szó akár ismeretlen számról, akár fordított esetben arról, hogy mi szeretnénk megtalálni egy névhez kapcsolódó elérhetőséget, mindenre van lehetőség.

Kereshetünk magánszemélyre, itt lehetőség van csak vezetéknévre, keresztnévre, esetleg lakhelyre fókuszálva indítani, majd az entert lenyomva máris kidobja nekünk a publikus információkat. Ha ennél kicsit határozottabb a célunk és egy ismeretlen hívóra szeretnénk rátalálni, egy másik ponton kiválaszthatjuk az is, hogy telefonszámra keresünk rá. Itt is van néhány lehetőségünk, minél többet tudunk, annál nagyobb eséllyel kapjuk meg a feltett kérdésre a választ. Ha pedig ennél is egy fokkal konkrétabban szeretnénk, kifejezetten cégekre is kereshetünk. Veszélyes azonban az, hogy lehetséges a telefonszámok áthordása egyik szolgáltatótól a másikhoz, így találkozhatunk olyan 30-as számmal is, ami ténylegesen nem a Telekomnál egy előfizető száma.

A „Telekomos” alkalmazás

A Telekomnak most már van akár AppStore-ból akár Play Áruházból letölthető alkalmazása. Ennek segítségével a mobiltelefonunk segítségével el tudjuk intézni utazás közben is az utalásokat, megnézhetjük előfizetői adatainkat, akár még az akciók között is böngészhetünk. Különböző szolgáltatásokat kapcsolhatunk be, mindemellett a segítségkérésre, a számlabefizetésre, bejelentett hibák kezelésére is használható.

A Telekom szolgáltató teljesen felhasználóbarát cég. Mindamellett hogy a szolgáltatások egyszerűen, érthetően vannak kommunikálva a tudakozó funkcióját sem szabad elfelejtenünk, hisz segítségével igazán otthonosan mozoghatunk a telekomos számok világában.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!