Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-07-13 11:57:57
Olvasási idő: 4 perc
Kategória: tudakozó

Tesco telefonszám – Van még, aki használja?

A Tesco telefonszám története

A Tesco 2011 szeptemberében adta hírül, hogy a Vodafone-nal közös tulajdonú, ugyanakkor független mobilszolgáltatást indít Tesco Mobile néven. Igazi független, virtuális mobilszolgáltatóként a két 50-50%-os tulajdonjogon osztozó cég virtuális mobilszolgáltatóként lépett a piacra, melynek elnevezése MVNO, azaz Mobile Virtual Network Operator. Az indulást követő egy év múlva már 70 ezer Tesco telefonszám élt. Rendkívül népszerűnek bizonyult a hazai piacon, sikere évekig töretlennek látszott.

A szolgáltatás működése egyszerű volt, saját hálózattal nem rendelkezett, így jött a képbe a Vodafone, melynek hálózatát bérelte. 2014-ig folyamatosan működött a Tesco Mobile, a rendszeres közlemények biztosították arról a már meglévő és a leendő ügyfeleket, hogy mobilszolgáltatásuk biztos lábakon áll. Aztán történt valami, és a Tesco elhallgatott. 2014 végétől már nem adtak ki közleményeket, nem módosultak a feltételek, nem voltak újabb csomagajánlatok és percdíj kedvezmények.

Nem volt semmi, de a szolgáltatás ugyanúgy üzemelt tovább. A legtöbbeknek nyilván fel sem tűnt, hogy valami megváltozott, hiszen sokan nem figyelik a különböző híreket és a szolgáltatóktól kapott üzeneteket is figyelmen kívül hagyják.

A Tesco Mobile hanyatlása

A Tesco telefonszámok nem szűntek meg, a szerződések nem bomlottak föl, azonban a nagy hanyatlás után a szerződött ügyfeleket méltányossági alapon egyszerűen elengedte a cég, amennyiben azok menni akartak, más szolgáltatókhoz pártoltak át. Mivel a Tesco Mobile megszűnt és a Vodafone vette át, ahogy azt a cikkünk elejében már említettük.

A nagy hanyatlás oka a 2014-es gazdasági probléma lehetett. Ebben az évben ritka rossz pénzügyi évet zárt az angol kereskedőóriás. Az eddigi legborzasztóbb éve volt, az adózás előtti vesztesége 6,38 milliárd fontra rúgott, ami az akkori forint árfolyamon megközelítőleg 2700 milliárd forintnyi bukást jelentett.

A Tesco az egyik nagy hazai hírportálnak levelében annyit válaszolt a megszűnés okaira, hogy „a változó piaci körülmények és a változó fogyasztói elvárások indokolták”.

Hány Tesco telefonszám él?

Már több, mint két éve a Tesco telefonszámok Vodafone telefonszámmá avanzsáltak és lényegében már el is felejtettük, hogy az angol áruházlánc kasszájánál a sajátmárkás mobilszolgáltatást is intézhettük. Még két évvel ezelőtt, mikor a sajtó próbált utánajárni a Tesco előfizetők létszámának, az információt a Tesco és a Vodafone is titkolta. Ez valószínűleg nem saját problémáik leplezése volt, mivel a jól működő Lidl telefonszolgáltatás, a Blue Mobile is titkosnak minősíti ezt az adatot.

A Tesco telefonszámokat 2016. április 6-án vette át a Vodafone Magyarország Zrt., a teljes átadás 10 napot vett igénybe, az átállási időszak április 6. és április 16. közötti időintervallum volt. Az ügyfelek részletes tájékoztatást kaptak és minkét fél biztosította ügyfeleit arról, hogy a szolgáltatásuk használata az átállási időszakban is zavartalan marad. A frissítésre csupán az MMS, hangposta és internet beállításoknál volt szükség, a telefonszám pedig változatlan maradt. A kellemetlenségekért a Vodafone plusz 1 GB internetet és háromszor 1000 forintos belföldi lebeszélhetőséget adott ajándékba, valamint a tarifák is megmaradtak.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!