Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-05-28 12:53:23
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Tippek telefonszám kereséshez

A régebbi megoldással több baj is volt, hiszen, ha nem a legaktuálisabb telefonkönyvet lapoztuk fel, könnyen előfordulhatott, hogy a benne található adatok már elavultak. Ráadásul csak név alapján volt értelme keresni, hiszen, ha magát a telefonszámot kezdtük volna el kikeresni, hogy megtudjuk, mely név tartozik hozzá és milyen településen használatos, bizony keservesen megdolgozhattunk volna érte. Az aktuális telefonkönyvekhez sem tudott mindenki hozzájutni. Később létesültek tudakozók, melyeket felhívva sokszor sikerült megtalálni, amit keresünk. Ma már a telefonszám keresés az online telefonkönyvek, online tudakozók vagy telefonszolgáltatók keresőszolgáltatásai révén sokkal könnyebb, gyorsabb és főleg naprakész.

Mikor hasznos az internetes telefonszám keresés?

Könnyedén találhatjuk magunkat olyan helyzetben, amikor magánszemélynek vagy valamilyen üzleti partnernek, esetleg szolgáltatónak a telefonszámára van szükségünk, ám vagy nem kértük el, vagy pedig elhagytuk a telefonunkat, noteszünket és vele együtt elveszett többek közt az aktuálisan szükséges telefonszám is. Ilyenkor jól jön, ha van hol utána nézni és mindezek ellenére sikerül kapcsolatba lépni az adott személlyel vagy céggel. Adódhat olyan eset is, amikor első kapcsolat felvételhez van szükségünk valaki telefonszámára, mert mondjuk üzleti partnerré szeretnénk tenni. Jó példa az is, mikor láttunk egy állásajánlatot, küldtünk önéletrajzot, válasz nem jött, de érdeklődnénk, hogy hol tart a kiválasztás.

Telefonszám keresés menete online tudakozón keresztül

Az online tudakozók tömkelegét találhatjuk meg az interneten. Bőven van miből választanunk. A szolgáltatások, keresési, szűrési lehetőségek eltérők lehetnek, de a legtöbb esetben nagyjából ugyanazokat az elemeket tartalmazzák. A telefonszolgáltatóknak saját tudakozójuk is van, ezeken keresztül azonban nem csupán az adott szolgáltatóhoz tartozó személyekre, telefonszámokra kereshetünk rá, hanem teljeskörű keresést biztosítanak. A Telenor, Telecom, Vodafone is rendelkeznek saját kereső szolgáltatással honlapjuk valamely aloldalán. Természetesen nem csupán mobiltelefonszámra lehet keresni, hanem a vezetékes telefonok számára is.

Az online tudakozók használata rendkívül könnyű. Egyes erre szolgáló weboldalakon ki kell választanunk a szolgáltatók, amelynek a körében szeretnénk keresni, más oldalakon a keresés teljeskörű. Ha tudjuk a telefonszámot és a névre lenne szükségünk, akkor írjuk be a számot, majd kattintsuk a „keresés” gombra. Amennyiben csak a névről van tudomásunk, sokkal nehezebb dolgunk lesz. Nagyon sok esetben egy hosszú listát kapunk, mivel Kiss Istvánból vagy Kovács Nikolettából és szinte a legtöbb névből nem egy van a telefonhasználók között.

Ha tudunk irányítószámot, települést, akkor már nagyon is leszűkül a kör. Az online tudakozóknál nem csupán a név és telefonszám párosítását kaphatjuk meg, de a névre kattintva további előfizetői adatok is megjelennek. Kivéve, ha a telefonszám tulajdonosa nem járult hozzá adatainak harmadik fél felé való kiadásához. Ilyen esetekben nem fogjuk megtalálni az adatokat, sem a telefonszámra, sem pedig a névre rákeresve.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!