Szerző: telefonszam-tudakozo.hu
Dátum: 2018-06-27 13:55:04
Olvasási idő: 3 perc
Kategória: tudakozó

Truecaller: Nincs többé ismeretlen telefonszám!

Gyorsabb, mint a tudakozó

Ezentúl nem kell hívnod a tudakozót vagy felkutatni egy online telefonszám keresőt, hogy megtudd az adott telefonszám tulajdonosát. Amennyiben rendelkezel okos telefonnal, legyen azon Android vagy iOS rendszer, egyszerűen töltsd le a Truecaller applikációt. A telepítés utáni hívások során a nem letiltott telefonszámok tulajdonosait már a hívás közben láthatod, még akkor is, ha az nem szerepel a telefonkönyvedben. Ez nagy segítség lehet a kéretlen hívások mellőzéséhez. A spam szolgáltatók telefonszámait pirossal jelzi neked, amit később akár tiltó listára is tehetsz, így garantálva a kizárólag fontos hívások fogadását. Ez a funkció kiválóan alkalmazható az sms üzeneteknél is hasonló módon.

Az előbb leírt előnyei mellett egy hátránnyal rendelkezik. Az alkalmazás hozzáfér a telefonkönyvedben megtalálható összes telefonszámodhoz. Ehhez természetesen bele kell egyezned a telepítés előtt. Amennyiben félsz, hogy 3. fél kezébe kerülne a hívólistád érdemes kipróbálnod a Google Caller ID applikációt, amely a Google felhőben összegyűlt adatok alapján dolgozik. Ezek lehetnek például a gmail vagy a Google+ fiókhoz tartozó adatok, amelyek által megtudhatod a hívó fél nevét és a profiljához tartozó képet is láthatod. Itt is kiszűrheted a spam hívásokat és SMS-eket.

Az sem baj, ha nincs okos telefonod

Amennyiben nem rendelkezel okos készülékkel vagy ragaszkodsz a hagyományos módszerekhez, akkor is van megoldás. Egy telefonszám tulajdonosát vagy egy adott személy telefonszámát a hazánkban elérhető egyetemes tudakozón keresztül, a 11800 szám tárcsázásával is lekérheted. A 11824, azaz a tudakozó plusz felkeresésével közérdekű és egyéb általános információkról tudakozódhatsz.

A telefonos tudakozótól gyorsabb megoldás egy online telefonszám kereső használata. A három legnagyobb magyar telefonszolgáltató a Telekom, a Telenor és a Vodafone is rendelkezik saját telefonszám keresővel. Az adott felületen informálódhatsz a tulajdonos adatai alapján a telefonszámról és fordítva. Amennyiben nem titkosak az információk a szolgáltató rendelkezésedre bocsájtja a kért adatokat.

Nem csak mobiltelefonszámokra indíthatsz keresést, de számos nagy vezetékes szolgáltató is rendelkezik saját online keresővel. Olyanok, mint a Digi, Invitel, UPC vagy a Tarr Kft. is segít neked az informálásban.

Tanácsok a cikkben leírt tevékenységekhez

  • Egy applikáció telepítése előtt mindig olvasd el figyelmesen a használati feltételeket, mert olyan adatokat is megoszthatsz a fejlesztőkkel, amelyet alapból nem tennél meg.
  • A Truecaller használata mellett tájékozódj telefonszámkereső segítségével is, mert lehet, hogy az adott szám még a nem kívánatos listán szerepel, de egy ideje más tulajdonosa van, aki teljesen „tiszta”.
  • Az online kereséseknél minden egyes beírt számra és betűre figyelj, mert egy elütés is téves eredményt hozhat.
  • Amennyiben van lehetőséged, titkosítsd a számod, pont a fentebb említett spam telefonhívások elkerülésére.

Tetszett? Osszd meg másokkal is!